A Magyar Szociális Fórum a kilakoltatási tilalom érvényben tartását kéri

Budapest, 2012. február 27. hétfő A Magyar Szociális Fórum azzal a kéréssel fordult a kormányhoz, hogy a megélhetési válságba került emberek, köztük egész családok érdekében tartsa érvényben a március 1-én lejáró kilakoltatási tilalmat – áll abban a közleményben, amelyet az MSZF alapítószervezőjének aláírásával hétfőn juttattak el Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A kilakoltatási tilalom tavaly július 1-én december 1-ig történt megszüntetése azzal járt, hogy megközelítőleg kétezren kerültek az utcára, és a szabad ég alatt csaknem kétszer annyian fagytak meg az év első felében, mint 2010 azonos időszakában. Megnőtt azoknak a száma is, akik a kilakoltatásuk elől öngyilkosságba menekültek. Családokat választottak szét, és vették el tőlük gyereküket, mert nem volt hol lakniuk – áll a közleményben.

A kormánynak biztosított kétharmados többség módot nyújt arra, hogy orvosolják a legelesettebbek gondját, és megvédjék az életeket.

Rendeletben kell megtiltani, hogy elvegyék a fedelet azoknak a feje fölül, akik munkájuk, jövedelmük, megélhetésük elvesztése miatt, azaz önhibájukon kívül fizetésképtelenné váltak. Az MSZF az élethez való legalapvetőbb emberi jog nevében azonnali intézkedést sürget sok ezer rászoruló honfitársunk érdekében, mert árverezés és kilakoltatás fenyegeti őket  – áll a miniszterelnöki hivatalba elküldött közleményben.

kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371
www.mszfszk.hu

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük