A menekültek lemészárlása

Az orbáni gyűlöletkampány, az idegenellenes uszítás tömeggyilkossághoz vezet. Akik ma kerítéseket építenek, azok holnap gyilkolni fognak.

A menekültek jönnek, nem fognak békésen elpusztulni otthonaikban.

A Nyugaton dolgozó kelet-európai gazdasági kivándorlók számára konkurenciát jelentenek az újonnan érkezők, de így működik a tőke: versenyre kényszerít mindenkit. A tőkés világrendszer tehet a félperiféria-periféria nyomoráról, az itteni alacsony bérekről – és nem a nálunk is szegényebbek, a keletről, délről érkezők.

A menekültek jelentős tömegeinek befogadása, letelepítése a tőkés gazdaság szempontjából inkább haszonnal, mint kárral járna. Nem különösebben nagy kihívás az állam számára sem. Magyarországon évente tíz- húszezer ember befogadása tíz-húsz milliárd forintos kiadást jelentene – ez aprópénz a költségvetés egészéhez, vagy az Orbán-rezsin hűbéreseinek elosztogatott pénzekhez képest. Településenként 4-5 szíriai vagy iraki család beköltözése – komolyan, emberek, ez okozna bármiféle kulturális vagy életmódbeli sokkot, vagy bármi egyéb problémát? Józan ésszel végiggondolva senki nem állíthat ilyesmit.

De nem erre haladunk. A jelenlegi irány másféle jövőt jósol. Az idegenellenes hisztériakampány előrevetíti a tőke számára fölösleges munkaerő, száz és százmillió ember lemészárlását. A tőke hagyományos válságmenedzselése ez: a fölösleges termelőerő és termékek tömeges, szisztematikus megsemmisítése. És ennek nem csak a periféria, az iszlám világ, Afrika és Ázsia proletárjai fognak áldozatul esni, hanem mi is, itt a félperiférián, sőt a „gazdag” centrumországok proletárjai is.

Ha a menekültek ellen uszítasz, akkor az olyan, mintha puskát fognál rájuk. Ugyanezek a puskák hamarosan ránk fognak irányulni. Ha a kapitalista világrendszer beindítja a tömegmészárlást, akkor mi sem leszünk biztonságban.

Akárki

Forrás: Egyre többen, egyre jobban

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük