A miskolciak mellett a szegedi tanárok

Szeged Deák gimi

Csongrád megyéből csak a szegedi Deák Ferenc Gimnázium csatlakozott csütörtök estig a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének kezdeményezéséhez. A miskolciak azonnali és radikális változásokat sürgettek a január 5-i nyílt levelükben az oktatásügyben. Információink szerint más szegedi iskolákban is megszavazták a csatlakozást, de a tanitanek.com oldalon még nem látható a nevük támogatók között.

– A miskolciak levele segélykiáltás, az oktatás tarthatatlan helyzetére hívja fel a figyelmet. Mi is úgy érezzük, hogy munkánk lényegét, a gyerekekkel való foglalkozás örömét, választott hivatásunk szépségét nem tudjuk megélni a központosítás okozta teljes kiszolgáltatottság, a ránk háruló adminisztratív terhek és a félelem eluralkodó légköre miatt. Semmi mást nem akarunk, csak tisztességgel, retorzióktól való félelem nélkül, hazugságmentesen nevelni és magas szakmai színvonalon oktatni – mondta a Délmagyarnak Erdélyi Eszter, a Deák-gimnázium tanára.

Országosan az egyéni támogatók száma csütörtök este már meghaladta a 3200-at. Csütörtök estig negyvenöt iskola tantestülete és különböző szakmai szervezetek biztosították támogatásukról a hermanosokat. Köztük olyan jó hírű intézmények, mint a szolnoki Verseghy Ferenc, a budapesti Kölcsey Ferenc, Leövey Klára vagy a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium.

Bővebben: Délmagyar

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük