A Munkáspárt 2006 tiltakozik a pécsi sztrájkoló buszvezetők elbocsátása ellen

pecsibusz

Felháborító a pécsi Tüke Busz Zrt. munkásellenes eljárása, hogy a buszok műszaki állapota miatt sztrájkoló munkásokat elbocsátotta állásukból, többeket pedig további retorziókkal fenyegetett meg. Elfogadhatatlan, hogy a hatalom minden szinten brutálisan lép fel a jobb munkabérekért, munkakörülményekért, nyugdíjakért vagy az ingyenes oktatásért küzdők ellen. A kapitalista rendszer munkásellenessége nyilvánult meg ebben a megtorlásban. A céljuk a megfélemlítés és az önszerveződő munkástiltakozások csírájában való elfojtása. Mi azonban nem félünk és nem hagyjuk magunkat!

 
Nem tűrjük, hogy a jogaikért, jólétükért és biztonságukért küzdő munkásembereket bárki is ellehetetlenítsen ebben az országban. Követeljük az elbocsátott dolgozók azonnali visszavételét! Követeljük, hogy a sztrájk okait vizsgálják meg, a rossz műszaki állapotban lévő buszok hibáit javítsák ki!

Követeljük a sztrájkolók elbocsátásáért felelős vezetők azonnali lemondását! A Munkáspárt 2006 nem hagyja a kizsákmányolt munkások meghurcolását, ezért további akciókat és tiltakozásokat fog eszközölni az ügyben.

 
FORRÁS: Munkáspárt
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük