A Nokia leépítés és előzményei

nokiadisplay

Szerkesztői bevezető: A következő olvasói cikk március közepén jelent meg a Munkások Újsága nyomtatott változatásban. A szerző akkor azt kérte, hogy – érthető okokból – ne közöljük a nevét. Ennek eleget is tettünk. Friss információink szerint azonban a szerző végül maga is áldozatául esett a Nokia “nem lesz létszámleépítésének”…

Amikor a cég bejelentette kolozsvári gyárának a bezárását, akkor Yrjö Eskola, a Nokia Hungary – ügyvezető igazgatója azt mondta: „Komáromban nem lesz létszámleépítés”. A tények most már egészen mást mutatnak.


2012.december 7.-én a komáromi Nokia gyár a fenti ígérettel ellentétben létszámcsökkentést jelentett be, ami 2300 ember munkanélkülivé válását jelenti. A gyár ezen a napon összehívott egy rendkívüli gyártájékoztatót, melyen azok vettek részt, akik a délelőttös műszakban dolgoztak. A többiek, akik otthon voltak azok az internetről és a híradásokból tájékozódtak. Mire a délutános műszak beért a gyárhoz, addigra a TV stábok várták őket (persze a hivatalos gyártájékoztatót nekik is megtartották)

A tájékoztatón megerősített biztonsági szolgálat volt (és orvos is tartózkodott a csarnokban). A székeket gyorskötőzővel összekötözték. Sokak szerint csak azért, hogy sorban maradjanak, de az is lehet, hogy a vezetőség tartott a székdobálástól. Elmondták hogy február.15-én kezdik el a tárgyalásokat az érdekvédelmi szervezetekkel (szakszervezettel), amit áttettek 16-ra. Fontos hangsúlyozni, hogy az elbocsátásoknak voltak előzményei is.

A gyár két csarnokból állt ( ENO és ATO) Ezen a két részen folyamatos változtatások, úgymond „fejlesztések” voltak. Még az egyik fejlesztés ki sem forrta magát már bevezettek egy újat. Fokozatosan lebontották a gyártósorokat, ahol az emberek a 12 órás műszakot állva és ülve dolgozták végig és felépítették a szigeteket, ezeken csak állómunka volt. A szigeteket a dolgozók „celláknak” hívták. A méretük nem nem igazán volt megfelelő. Három ember már szűkösen fért el benne. A sorok lebontásával egy időben elkezdték az SMT gépek becsomagolását és elszállítását. Ezek a gépek az MMO területen a telefon paneljeinek a legyártására szolgáltak. Költségcsökkentésre hivatkozva megszüntették ezt a részt, lényegében egyik napról a másikra „bezárták”. Pedig a gyártásban volt egy szlogen: „A SMT-ben van a pénz”. A panelgyártást áthelyezték Kínába, ahonnan ide kell szállítani ezt az alkatrészt, ami persze sokkal rosszabb minőségű volt. A mérnökség engedélyezte ezeknek a paneloknak a felhasználását (ami eddig súlyos hiba volt az most már elmehetett). Akik az MMO területen dolgoztak vagy felmondtak vagy vissza álltak szerelni a cellákra.

Ezek után a két csarnokot összevonták az ENO részt teljesen átköltöztették az ATO-ba. Úgyszintén költségtérítésre hivatkozva. Az üresen maradt csarnokot „raktározásra” használják, a lebontott celllák „maradványai” vannak csak itt.

2011.novemberében is tartottak egy olyan gyártájékoztatót, amin megduplázott „őrség” volt, igaz itt nem kínálták ülőhellyel a dolgozókat. ”Átterelték” (azért használom ezt a szót mert szó szerint mintha birkákat tereltek volna) az ENO csarnokba az embereket és bejelentették ,hogy összevonnak műszakokat. Így a 4 műszakból csak 3 lesz. Megszüntették a „D-műszakot”. A dolgozókban felmerült kérdésekre, de a válaszadást a menedzserek átruházták a csoportvezetőkre akik ugyanúgy nem tudtak semmit. Igaz erről is folytak tárgyalások és a bejelentési előtti napon még arról volt szó hogy a „B-műszakot” bomlasztják. Hogy ebből miért lett „D”? A válasz egyszerű: megszüntetni a veszélyforrást. A Nokiának volt egy programja amit „Liesing To You”. Ez egy kérdéssor, amelyet számítógépen kellett kitölteni név nélkül (ID szám beírásával amivel viszont azonosítani tudják a dolgozót). Ez a program egyetlen célt szolgált: felkutatni a legelégedetlenebb műszakot. Azt az eredményt ami itt kijött megmutatták a dolgozóknak is.

nokianagy
“Nokia – Kirúgja az embereket.” Lehetne akár ez is a cég új szlogenje…

A három műszak bevezetésénél arra hivatkoztak hogy a folyamatos 4műszakos munkarendre az MMO miatt volt szükség. A másik hivatkozásuk az volt, hogy az UNIO nem engedélyezi a 12 órás műszakot, úgy hogy a dolgozók azt végig állják. A dolgozók nem értettek egyet ezzel a döntéssel. Bent elhangoztak olyan mondatok, hogy „örüljetek hogy van munkahelyetek” és a „ha nem tetszik el lehet menni”. Az utóbbival nagyon sokan éltek, mivel a családdal nem tudták összeegyeztetni a munkarendet. De még mindig nem mentek el elegen ahhoz hogy ne kelljen bejelenteni a létszámcsökkentést.

Decemberben összehívták a bedolgozó cégeket (Za-Co, Trenkvalder, Pannonwork, Valid Group).Az utolsó két céget teljes egészében elbocsátották. A Za-Co-s dolgozók január végéig voltak a gyárban, azért mert ők töltötték fel alkatrészekkel, anyagokkal a cellákat és be kellett tanítaniuk a Nokiás dolgozókat, hogy mit hogyan kell csinálni. Habár ennél a cégnél is volt egy mondatuk: „Amíg a Za-Cosokhoz nem nyúlnak, addig nincs probléma .A legtöbb létszám leépítés ennél a cégnél volt. A Za-Co és a Trenkvalder minimális létszámmal elméletileg még mindig jelen van a gyár életében, igaz folyamatos pihenőnapon vannak.

A létszámleépítés következtében összehívták a dolgozókat ahol feltehették kérdéseiket. László Zoltán is jelen volt, ő a szakszervezeti elnök. A legtöbb kérdésre azt a választ adták hogy a Bridge-program keretein belül beszélik meg. A Brige-programot most hozták létre, ebben a programban a dolgozóknak felajánlanak továbbképzési lehetőséget, megkérdezték az emberektől hogy milyen lehetőségeket szeretnének látni ezek között a gyorstalpalókban. A cég állítólag egyeztetett több másik céggel akik érdeklődnek az elbocsátott dolgozók iránt, habár ezeknek a cégeknek a nevét nem árulták el. Azt mondták, hogy figyelembe veszik, hogy egy családból ne váljon mindenki munkanélkülivé. A cég kifizeti azt a végkielégítést ami törvényesen meg van szabva és az egy hónap felmondási időt, ezen felül ígért még két havi bért, amit odaad abban az esetben ha a munkavállalónak nem lesz munkája. Ez azt jelenti, hogy amíg az a 3 hónap nem jár le, vagy nincs munka addig nem kapják meg az emberek a nekik járó juttatást. Ez a dolog most derült ki. Amikor beígérték a plusz 2 havi pénzt akkor egy szóval sem mondták hogy csak akkor ha nem lesz munkahelye az elbocsátott dolgozónak.

Az elbocsátottak listája állítólag még nincs meg. De az instruktoroknak és csoportvezetőknek újra kellett pályázniuk a beosztásukért. Akiknek nem sikerül a pályázat azokat elbocsátják pozíció megszűnése indokkal. Ezért nekik a szerződésük március 31-ig érvényes az emelt órabérrel (ugyaneddig érvényes a visszatett SMT operátorok emelt órabéres szerződése is). Ebből következtetni lehet arra, hogy kik lesznek benne az első körben. A benti pletykák azt mondják hogy 800 fő kerül utcára az első körben.

Évvégéig a 4400 emberből 2300-at tesznek ki az utcára. Ebből kb 500 irodista van (akik állandó nappalos nyolcórásként dolgoznak) ebből körülbelül 250 főt bocsátanak el (igaz ez is bent pletyka szinten megy). A baj csak az, hogy idáig minden benti pletyka igaznak bizonyult.

Az elbocsátás utána Nokia komáromi gyára 2 műszakban fogja foglalkoztatni az embereket. Ezt biztos forrásból tudom de nem szeretném megnevezni az illetőt, aki elmondta nekem? Mi lesz velünk? Többségünk az utcára kerül. Nem vagyunk könnyű helyzetben. A többség, miként én is középkorú és sokunknál van otthon kisgyerek. Munkát nehéz találni, főleg így negyven év felett.

A szerző kérte, hogy ne közöljük nevét!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük