A Pesti Srácok agitátora ezúttal a fogyatékkal élőket alázza meg – Íme válaszunk!

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége – MEOSZ – közleményben ítélte el Vésey Kovács László: “Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” című “írását”. A félművelt jobboldali dúvad botrányos cikkben fejti ki, hogy létében érzi fenyegetetve magát ha neki nem tetsző emberek is egyenlő jogokkal létezhetnek a világon és láthatóvá válnak a mindennapi problémáikkal.

A betűhalmaz torz, szélsőjobboldali szerzője nem szeretne tolókocsis embereket – és melegeket – látni az óriásplakátokon, mert az sérti érzékeny lelkivilágát és a normalitásról alkotott fasiszta tévképzeteit. Ez nem az első alkalom azonban, hogy a szellemi alultápláltságban szenvedő kormányunk belerúg azokba, akik nem tudják megvédeni magukat. Megoldást végülis nem tudnak találni semmire. A rokkant nyugdíj intézményét a Fidesz kormány 2012-ben szüntette meg, hogy lecsökkentse a fogyatékkal élők ellátását és munkaképtelen embereket a munka világába taszítson, akik közül információink szerint rengetegen saját kezükkel vetettek véget életüknek. Tarlós István, Budapest főpolgármestere szerint is teljesen felesleges lett volna a 3-as metró összes állomását akadálymentesíteni, hisz szerinte azt a mozgássérültek alig használják. Az meg sem fordult a fejecskéjében, hogy vajon miért nem használják?

Anna DóbiászNincs hova hátrálnunk tüntetés.ROSTA ROKKANT MOZGALOM elnöke, Szalai József beszéde saját amatőr felvételen.Köszönet Józsinak, hogy ilyen kitűnő beszéddel ecsetelte a rokkantak helyzetét. Többet szeretett volna mondani, de a 3 perces előírt időbe sajnos nem fért több mondanivaló. Köszönet azoknak a rokkantaknak is, akik a tüntetésen jelen voltak, nem kis megterhelés ez betegen vagy botra támaszkodva állva. Köszönet a tömegnek, akik megértették és értékelték, hogy nagyon nagy bajban vannak sorstársaink.A szónoklat sikerét mi sem tanúsítja jobban, hogy Mr. André Goodfriend amerikai ügyvivő kézfogással gratulált Józsinak remek összeszedett beszéde elismeréseként.Boldog vagyok, hogy nagyon hosszú hányattatás, méltatlankodás ellenére is sikerült immár több mint másfél éve megalapítanunk a ROSTA Mozgalmat és egyre több szimpatizánst megnyernünk ügyünk, a rokkantak és szegények képviseletére. Erőt ad a biztatás társaink részéről, és a kormány embertelen politikája elleni küzdelem. Mindig van tenni való, ha betegen is de dolgozunk amennyit erőnk enged. Néha többet is.A késő esti tüntetés ellenére, Józsi ma kora reggel már úton volt Borsod megyébe a HÍD a Demokrácia Egyesülettel közösen egy 3 tonnás teherautó adománnyal, amit a legszegényebb embereknek gyűjtöttünk. Terveink, céljaink mindig vannak, csak nehéz megvalósítani, civil karitatív munkát végzünk minden támogatás nélkül.Még egyszer köszönet az elvi támogatásért és együttérzésért a rokkantak iránt!Dóbiász Anna(kommunikációs vezető)

Zveřejnil(a) Földönfutók. dne Středa 17. prosince 2014

Előre tovább a hitleri úton, ha nincs értelmes programod, akkor figyelemelterelésként képezz bűnbakokat és baromságokkal vond el az emberek figyelmét a valós problémákról. A szélsőjobboldali Orbán-kormány célba vett már mindenkit, aki nem tudja megvédeni magát: a minimálbéreseket, a fogyatékkal élőket, menekülteket és romákat. Menekült nőket és gyerekeket éheztetnek, kérdés azonban az, mit gondolnak meddig folytathatják ezt tovább? Képzeljük el Orbán Viktort, ahogy meglincseli őt a kisemmizett tömeg illetve Bayer Zsóttit, ahogy kirángatják uszító nyelvét a szájából. Aki szelet vet, vihart arat, a gyűlölet, amit a világra szórtok előbb-utóbb visszaszáll rátok, hogy igazság szülessék. Nem a normalitás őrei vagytok Ti – akármit is jelentsen ez a szó – , hanem beteg lelkű senkiháziak.

Így történt ez a háborús uszító elődeitekkel és így fog történni veletek is. Úgy legyen.

Munkások Újsága, B-gy

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük