A piros lap

A koronavírus-ügyi napi jelentés szerint nemrég meghalt egy százéves férfi. A kórházban. Egy hét alatt, két negatív teszt után lett pozitív.  Ez utóbbi eredményre már csak a halála után jutott a kistarcsai kórház, ahová a siófoki kórházból került. A halál mondott oka: kétoldali tüdőgyulladás.

Arról csak mellesleg szoktunk híreket kapni, hogy a magyar kórházi rendszerben a betegek amolyan sajátos pingponglabdaként szerepelnek. Egyik intézményből dobálják őket a másikba. Mikor hogy. Ha valamikor, akkor pont járvány idején kifejezetten életveszélyes az ilyen jellegű “mobilitás”. Ezekkel a csereberékkel gyakorlatilag fokozottan kiteszik az embereket a fertőzésveszélynek, s ahol eddig nem volt jelen a koronavírus, ott most garantáltan lett.

A kártyakeverés lényege, hogy szép egyenletesen oszoljanak el a királyok, dámák, ászok, pirosak, feketék és a joker. Tulajdonképpen akár “szerencsésnek” mondható az a harmincezer ember, akiket egy hétvégén kihajigáltak a kórházi rendszernek nevezett “pakliból”, mert bár otthon nem lett jobb a helyzetük, de legalább a koronavírust – talán – megúszhatták.

A magyar focikormányzó ezenközben feketeöves válságkezelőnek minősítette önmagát. Orvosi értelemben ez egy speciális helyzet. Eddig elpukkantott 1.500 milliárd forintot, aminek azért nincs semmi érzékelhető foganatja, mert a dandárja a strómanjainál kötött ki.

A cirkuszról pedig a vérforraló központi utasításrendszer gondoskodik. Az özvegy házára ki kellett függeszteni a hatósági piros karantén-lapot. Szóval, oda, ahol az idős házaspár addig fertőzésmentesen élt. Mindezt azért, mert a férfi az egészségügyi intézményrendszer gondoskodása alatt fertőzötté vált.

Képmutatás, hazudozás, tolvajlás. Ez van arany betűkkel arra a képzeletbeli fekete övre írva. A halott férfi sírján pedig ez: Bálint György.

Nemzeti ikonunk a halálában is a tisztesség, az emberség és a szelídség jelképe marad. Túlélte a náci és a rákosista merényleteket, többet volt számkivetett, mint ünnepelt, de meghalt a mai rezsim hétköznapjaiban. 

Mikor e sorokat írom, addig 24 híroldal számolt be erről a szégyenről. A haláltusáját látványosan kimaxoló “szuperportál”, az index.hu még nem…

– bankski –

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •