A politika cinizmusa határtalan

vago szel

Mint arról már hírt adtunk korábban, február 6-án a Borsod megyei Miskolcról útjára indult a “Munkát, kenyeret” (éhség)menet. A menetet a hátrányos helyzetű térség polgármesterei, munkanélküli civilek, és néhány még állásban lévő civil szervezte…igaz sosem titkoltan a Szocialista Párt logisztikai támogatásával, ám a menet elvi céljai azt hiszem minden jóérzésű ember számára érthetők, világosak és vállalhatóak. Nem várnak a menettől kormányváltást, de annyit igen, hogy felhívja a kormány, a döntéshozók és általában az emberek figyelmét, hogy az országban – a kormánypropagandával ellentétben – nem mennek jól a dolgok.

A menet elindult hát, és a nyolc napos, közel 200 km-es gyaloglás első szakaszát maguk mögött tudták, majd a mai nap indultak tovább. Nemcsak a napi eseményeket szorosan követő emberek, hanem a politikától távolabb állók figyelme is a menet felé fordult, a sajtó szinte összes szegmense foglalkozott vele – ki így, ki úgy –   ám ekkor beindult a politikai cinizmus, és a politikai képmutatás.

tllai-andrs-04
Tállai András, a kirendelt fideszes főcinikus…

Mai hír, (Index.hu), hogy a Fidesz egyik prominense, Tállai András és csapata, Mezőkövesden fogja várni a menetet, ahol számukra gusztustalan, nyegle módon, kenyeret, és alkalmi jelleggel hólapátolási munkát fognak ajánlani!
Azt hittük a Fideszről, hogy van egy szint, aminél nincs lejjebb, de ismét tévedtünk. Én azon sem lepődnék meg, ha a feldühödött borsodi melósok és volt melósok etetnék fel a kenyeret a Fideszesekkel, és a hólapátot meg a hátukon járatnák meg, erre az aljas, szégyenteljes és kispályás (ám frappánsnak és “jó fejnek” gondolt), cinikus provokációra! Ahelyett, hogy mélységesen szégyellnék magukat a pártelnökük, a miniszterelnök nevében is, ahelyett kimennek és megpróbálják megalázni azokat, akik meg kívánják jeleníteni a rémes személyes, és a régióra is sajnos tömegesen jellemző, nehéz sorsukat!

De itt még nem áll meg a történet! Következzék a politika szemforgató magatartása. Ezt pedig az LMP részéről tapasztalhatjuk jelen pillanatban. (Csak tán nem valamiféle revansnak gondolják ezt, amiért az “MSZP (és a DK-s Gyurcsány) ellopta a show-t, amit a parlamenti sorompóhoz való odaláncolásukkalt szerettek volna megcsinálni?) Ugyanis a mai nap az LMP két prominense, Vágó Gábor szóvivő, és a frissen megválasztott Szél Bernadett is bejelentették a csatlakozásukat a menethez. Ez a bejelentés és csatalkozás azért szemforgató, mivel az LMP azzal az (ál)indokkal hátrált ki a Szolidaritás mozgalom által tető alá hozandó Demokratikus Ellenzéki Kerekasztalban (DEKA) való részvétel alól, hogy ők önállóak kívánnak maradni, és nem vesznek részt olyan szerveződésben, amelyben az elmúlt évek leszerepelt politikusai (és azok pártjai, jelesül az MSZP és a DK) is helyet kapnak.
Ellenben ezek szerint az MSZP által támogatott, az emberek figyelmét komolyan magára vonó Munkát, kenyeret menetben nem derogál számukra együttműködni az MSZP-vel, hiszen a menetben ott van Gúr Nándor MSZP-s képviselő, és Újhelyi István is bizonyos szakaszokon együtt mentel velük.

Úgy gondolom, ha az LMP-ben volna egy kis tartás, akkor vagy ebben sem venne részt, hogy osztozzon a menet az egyszerű emberek között kivívott népszerűségében, vagy pedig ha ebben részt kíván venni, akkor ne hárítsa el az együttműködést sem a DEKA-ban más, demokratikus alapértékeket valló pártokkal.

Még van idejük meggondolni magukat! Ha nem lenne rémes szóvicc, azt írnám, hogy “Jöjjön meg a jobbik eszük!”

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük