A politikai elit segítségével pusztít a vírus Magyarországon

Huszti Andreát, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) elnökét – aki korábban szakképzett ápolónőként dolgozott – kérdeztük a koronavírus járvány tombolásáról.

Egyre rosszabbak a magyarországi halálozási adatok, statisztikai tény, hogy világelsők közt vagyunk az 1 millió főre jutó halottak számát tekintve. Mi az oka ennek a rémisztő adatnak, amit immár a kormánypropaganda se tud elhazudni?

A helyzet katasztrofális, a kórházak már szinte képtelenek ellátni a feladatukat. Aki ma kórházba kerül, aki egy normálisan működő országban menthető beteg lenne, nagy valószínűséggel meghal. Ez nem csak az egészségügy problémája. Ez lényegében egy mesterségesen, a politikai elit által előállított csődhelyzet. 

Az egészségügy az utóbbi években folyamatos átszervezések miatt tudatosan juttatták a szakadék szélére. Ápolónőként dolgoztam, máig nagyon sok emberi, baráti kapcsolatom van kollégákkal. Sírva hívnak, hogy nem bírják, totálisan a padlón van szinte mindenki az egészségügyben és azt érzik, hogy tudatosan hozzák őket rosszabb és rosszabb helyzetbe.

Lehet neveket is mondani, hogy kik miatt van ez a rettenetes állapot?

Lehet és kell is neveket mondani, hogy az emberek lássák kik miatt halnak meg olyan emberek is, akik más országokban gyógyultként mehetnének haza a kórházakból. 

Hivatalosan a koronavírus-járvány elleni kormányzati munkának három fő felelőse van A rendőr-jogász Pintér Sándor, a rendőr-közgazdász Jenei Zoltán és a bányamérnök Balla György. Ők sodorták és sodorják Magyarországot a Covid-káoszba. A nap mint nap kaotikusan hömpölygő intézkedések szinte mindegyikéből üvölt a szakszerűtlenség, a dilettantizmus. Például teljesen alkalmatlan helyeket minősítenek át Covid-részlegekké, a háziorvosokat először az őrületbe kergették az oltási zűrzavarral, most pedig kvázi katonai gyámság alá helyezték őket, mintha az megoldana bármit. A kórházak előtt strázsáló fegyveresek valójában az épületeken belüli iszonyatot védik. Megdöbbentő tény, de tény, hogy jelenleg egyre kevesebben jönnek le élve a lélegeztető-gépekről. A felelősöknek le kell mondaniuk, távozniuk kell a közéletből, sőt meg kell vizsgálni a jogi felelősségre vonásuk lehetőségét is!

Ön most három politikus távozását követeli, tegnap Székely Sándor az Igen Szolidaritás (ISZOMM) országgyűlési képviselője Kásler Miklós menesztését sürgette videoblogjában. A miniszter felelőssége is egyértelmű?

Már az megdöbbentő és felháborító, hogy az egészségügyi miniszter tűrte, hogy totálisan inkompetens és alkalmatlan kinevezettek minden valós feladatától megfosszák. Mennie kell, függetlenül attól, hogy egyébként jó orvos vagy sem. Kásler felelőssége azonban még ennél is messzebb mutat. Ő a járványkezelés közben nem azzal volt elfoglalva, hogy minél több embert megmentsenek, hanem azzal, hogy pénzt juttasson a haverjainak. Friss botrány például, hogy egy nem is működő egyesület népzenés ugrálásra, “Ethno Fitnessre” kapott 12 millió forintot Káslertől. Úgy szórja a pénzt illyen dolgokra, hogy eközben a kórházakban emberileg és szakmailag megalázott szakszemélyzet fillérekért dolgozza halálra magát. Egyértelmű, hogy Káslernek mennie kell, sőt az lett volna a legjobb, ha közelébe se engedik a minisztériumnak ezt a fantasztát. 

Mi lehet a megoldás?

Tisztán egészségügyi szakemberek bevonásával újra kell gondolni az ellátás és a védekezés egészét. Elég volt a politikusok hülyeségéből. A kórházakon lévő nyomást minden létező eszközzel enyhíteni kell. Nem biztos, hogy a külföldi segítségre van azonnal szükség, de minden nappal közelebb kerülünk ahhoz, hogy a hazai egészségügyi ellátás lényegében megsemmisüljön a rá nehezedő nyomás miatt.

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •