A szállodák és panziók üres szálláshelyein kell elhelyezni a lakhatási válságban érintetteket – ülésezik ma a SZOT

Szanyi Tibor a az ATV Reggeli Start című műsorában elmondta, képtelenség, hogy a töküres szálláshelyek tízezrei mellett a családok szardíniaként zsúfolódnak össze. Hamarosan meg kell kezdeni az egyeztetést a szálláskiadók tulajdonosaival, hogy mérsékeljük a szociális válság okozta lakhatási problémák kezelését.

Szanyit a műsorban az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom által létrehozott Szolidaritási Operatív Törzsről kérdezték, amely heti rendszerességgel összegzi hazánk szociális állapotát, rávilágít a legfontosabb folyamatokra és megoldásokat vázol. A SZOT első ülésére ma, 2020. április 17-én, délelőtt kerül sor, amelyet délben élő Facebook-sajtótájékoztató követ. Szanyi elmondta azt is, hogy valószínűleg bűncselekményt követ el azzal a kormány, ahogyan a kórházakból küld haza betegeket.

A neoliberális világkapitalizmushoz hasonlóan Orbán Viktor kormánya is arra készül, hogy a dolgozók még be sem fizetett, azaz majdani adóját előre odaadja a legerősebb munkaadóknak, hogy abból esetleg éhbért fizessenek azon keveseknek, akik munkához jutnak.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom más utat javasol a magyar társadalomnak. Ez egy állampolgári jövedelemre összpontosító, zöld és takarékos út, amelyben mindenkit megillet a munka és a tisztességes jövedelem joga.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük