A TASZ álláspontja Kende Judit ügyéről

kende ODT
 
TASZ-álláspont: „ha egyáltalán szükséges volna valamilyen eskü, akkor a tudomány művelőinek a legkevésbé sem egy állam közjogi berendezkedését lefektető alapdokumentumára lehet indokolt felesküdnie, hanem egy olyan értékekre, aminek a tudomány a szolgálatában áll”. (Az Alaptörvényre nem kell felesküdni, hanem arra, hogy aki az esküt teszi, törvénytisztelő állampolgár lesz, ez pedig a tudomány szolgálatában áll, vesd össze: orvostudomány – a szerk.)

Az említett interjú végén megemlítésre kerül, hogy a TASZ vállalta Kende Judit jogi képviseletét. (Miközben fokozatszerzésése éppen jogi értelemben kétes. – a szerk.)
 
Ennek jogfejlődési igazságát, megfelelő ismereteket nem birtokolva nem vonom kétségbe. Pusztán elnézést kérek azért, amiért a TASZ részéről hasonló fejtegetést, és a lelkiismereti szabadság ilyetén védelmét korábban nem olvastam.
Azért is elnézést kérek, ha valaki azt hinné, hogy én most azt hiszem, hogy a TASZ csak most, csak azért bocsátkozott bele ebbe épp most, mert tekintettel van a jelenleg Belgiumban élő doktorjelölt korábbi, aktivista múltjára.
Elnézést kérek, amiért feltételezem, hogy a változtatási igény csak az alaptörvényre, és a személyes hűségesküre korlátozódna. Változatlanul hagyva a tudományos színvonalra, illetve az annak becslésére is alkalmas formai követelményekre vonatkozó elvárásokat. 
 
 
Kapcsolódó anyag: A védés adatai (Az Országos Doktori Tanács honalpja, amelyből kiderül, hogy Kende Juditnak nincs a DI-nek megfelelő disszertációja, nincs publikációs listája és nincs megannyi – a fokozatszerzést igénylő – dokumentuma.)
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük