„A távolságot, mint üveggolyót, megkapod”

JA

Szünidei irodalmi játszóház a József Attila Emlékhelyen: Ferencváros József Attiláért.

Július 25-én a megújult József Attila Emlékhelyen nyári interaktív irodalmi játszóház foglalkozást tartott a szervező FMK a kerület óvodás- és kisiskolás korosztálya számára.

A Költészet Napján átadott, korszerű és élményszerű kiállítótérben és az emlékhely hangulatos udvarán egyaránt találhattak az érdeklődők számukra érdekes programokat.

A rendezvény elején Tóth Betty köszöntötte a megjelenteket. A Ferencvárosi Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy céljuk József Attilát minél szélesebb körben megismertetni, megszerettetni a ferencvárosiakkal. Erre szolgál a mostani, kicsiknek tartott esemény is. De az év során minden korosztályt megszólítanak. A „Rejtelmek, ha zengenek” címet viselő József Attila versfesztivál, a Helytörténeti Gyűjtemény által szervezett Költészet Napi versillusztrációs pályázat, a folyamatosan megrendezésre kerülő Irodalmi Szalon mind-mind az irodalmat hozza közelebb az emberekhez.

Az emlékhely udvarán Z. Mezei Erzsébet drámapedagógus és segítői versekkel, játékokkal, kézműves foglalkozással várták a gyerekeket. A rekkenő hőségben fáradhatatlan, mosolygós türelemmel adtak át minél több információt a költőóriásról – természetesen a gyerekek nyelvén.

Egy család három fiúgyermeke édesanyjával együtt József Attila: Mama című versét mondta el rendhagyó módon. A József Attila születésnapján, április 11-én átadott Emlékhelyen az érdeklődők a tárlatot is megtekinthették, ahol a költő életét bemutató relikviák, versek, interaktív eszközök állnak rendelkezésre, hogy minél jobban megismerhessük Ferencváros szülöttét.

Augusztus 29-én délelőtt 10 órakor ismét megrendezésre kerül a szünidei irodalmi játszóház, hogy az iskolakezdés előtt az is csatlakozhasson az eseményhez, aki a nyári szabadság miatt nem tudott ellátogatni a Gát utcába.

Forrás: ferencvaros.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük