A tiszta ész logikája a politikában

parlamentipatko01

Sok mindent meg kéne beszélni! Mert sokunknak az élete a tét. Azt tudjátok, tudnotok kell, hogy a baloldali demokratikus pártok vagy pártsegítség, és szervezetek nélkül semmit sem érdemes csinálni jelen tudásom, és helyzetfelismerésem szerint. Csak a demokratikus erők összefogása segíthet, aminek nincs alternatívája! Ma ennyit látunk. Holnapra már lehet, hogy új válaszokat tartogathat a jövő? De ma az biztos, hogy pártok, és  szervezetek nélkül hatalmas, milliós tömegek megmozdítása lehetetlen feladatnak látszik. Nincs más célom, mint segíteni azokat, akik ezt a rezsimet megtudják dönteni egy nagy összefogással, népszavazással, tüntetéssel és békés polgári engedetlenséggel. Mert másból ez a rezsim nem ért!

Egyébként meggyőződésem, hogy a Fidesz, vagy más párt abból ért, és akkor adja vissza a szerzett jogainkat, amennyiben látja azt hogy az MSZP, vagy más párt megelőzi népszerűségben. Ebben akarok segíteni az MSZP-nek, a demokratikus erőknek, és ezen pártok győzelmét segítem a lehetőségeim szerint. A pártok versenyében győzőn az aki nekünk segít, és nem csak ígérget. (Mert a Fidesz elvette a szerzett jogainkat!)

Ezt nevezik politikai logikának is. (Logikus, következtetésekre építkező politikai gondolkodásnak.) Még akkor is igaz, és eredményes, amennyiben a Fidesz mindent elkövetve úgy állítja be, hogy általa pátyolgatott szervezeteknek kedvezve, azokkal megegyezve történt a megoldás ügyünkben.(Az igazi oka a népszerűségvesztéstől való félelem, rettegés, és ellenfelek előretörölésének megakadályozása.) Így a tiszta logika szerint minden olyan erő, amely részt vesz a Fideszt befolyásló tényezők pozitív irányú megváltoztatásában, (legyen az ellenzéki, vagy kormányhoz közeli erő, részesévé válik a siker és a kudarc eredményének, vagy eredménytelenségének is!)

Minden demokratikus baloldali pártok nélküli mozgalom a Fideszt, és a Jobbikot erősíti. Ezért ki kell végre mondanom, és nem először teszem meg, hogy az elaprózott tüntetéseket nem támogatok, mert az elaprózza, megosztja az ellenállást. Szemléletesen olyan ez, és úgy működik, mint amikor a háziasszony a fedőt megemeli a láboson, hogy a gőzt kiengedje, hogy ne kozmáljon oda a kifutott étel. Ennek örül a Fidesz, és dicsekedhet vele, hogy a demokrácia működik hazánkban fékek és ellensúlyok, független hatalmi ágak nélkül is, és semmit sem veszít az erőtlen, felaprózott tüntetések következménye ként. Legfeljebb az ellenzéki szétaprózódásunkkal, ellentéteinkkel, egymás kirekesztésével, veszekedéseinkkel mi veszthetünk mindent el. Remélem hamarosan megindulnak az ellenzéki pártok tüntetései is, összefogva minden demokratikus erővel! Aki pártsemleges az is a Fideszt, és a Jobbikot erősíti. Csak gondoljatok mélyebben bele! Miért is gyengék az ellenzéki demokratikus pártok? Mert a sok Fideszes, és a sok Jobbikos maszlagot bevették az emberek. A populizmus ülte torát. Talán állampolgári, és hiteles tájékozódási felelősségünk nincs? Mindig, mindenért, tényleg mindenről a pártok tehetnek? A pártok olyanok amivé tesszük őket, és aztán nem tetszik amit látunk a tükörben?

Nem értek egyet a pártsemlegességgel! Aki a Fidesz gazságokkal nem ért egyet, az nem lehet pártsemleges. Sőt, azt is hozzá teszem, hogy a pártsemlegesség a hatalom burkolt támogatását jelenti! Ebből következik az, hogy aki nem támogatja a demokratikus pártokat sok hibájuk ellenére, az akarva, vagy akaratlanul is a Fidesz-Jobbik szekerét tolja. Miért? Mert vannak demokratikus pártok, (a demokráciát építő, a demokrácia mellett kiálló, azt fenntartani kívánó pártok); és (vannak ezekkel szemben álló pártok a Fidesz-Jobbik, a demokráciai szétverésén munkálkodó pártok), és ezek között bizony különbséget kell tudni tenni egy demokrata liberálisnak, demokrata baloldalinak, vagy demokrata konzervatív gondolkodónak. A pártsemlegesség ebben az estben azt jelenti, hogy mindegy neki melyik párt kerül vagy marad hatalomban. Egy demokratának ez nem mindegy. Vagy nem demokrata.

Pártok nélkül pedig nincs demokrácia és nincs szabad választás!! Még a diktatúrákban, önkényuralmi rendszerekben is vannak bábpártok, vagy van egy önkényuralmi párt mindnek felett. Mindig voltak, lesznek is pártok, és mindig is voltak,vannak, és lesznek visszaélések. A “pártszó” számomra egyenlő valamely értéket, értékrendet képviselő személy, személyek, szövetségek pártolásával, pártok mellé állásával! Ugyanakkor egy másik értékrendtől való elhatárolódást is jelenti.

A pártsemlegességgel egybe mosom a számomra fontos értékrendeket képviselő(demokrácia párti), vagy éppen általam elismert értékeket kevésbé képviselő pártokat, és nem fontos számomra értékeim képviselete. Van úgy is, hogy nehéz választani a pártok között a határvonalak elmosódása miatt.

Tudom, hogy a linkben egy kicsit másként van megfogalmazva, de soha sem voltam a dogmák rabja!
http://www.felsofokon.hu/jogi-alapokrol-nemcsak-iskolasoknak/2011/06/22/politikai-partok-jogi-szabalyozasa-magyarorszagon

Vajon mindig a pártok a felelősek minden bajunkért?? A pártokkal való takaródzás, a pártok felelősegének egybemosása véletlenül sem a mi felelősségünk elbagatellizálását jelenti? Ennél azért tovább kéne látnia már mindenkinek! Miért? A sok populista demagóginának felülő szavazónak semmi felelőssége nincs? Azért a demokráciát felszámoló, demagóg, populista, a független hatalmi ágakat, fékek, ellensúlyok rendszerét felszámoló Horthy-rendszert építő Fidesz, a nyilas, rasszista, antiszemita Jobbik nevű párt, azért eléggé elkülönül a demokratikus pártoktól, az abnormális gazdaságpolitikáról, gazdasági elképzeléseikről már nem is beszélve.

Nekünk mit kéne csinálunk a sok pártsemlegessel? Rájuk hagyni azt, hogy nem volt olyan kormányunk az elmúlt húsz éveben amely párt, pártszövetség szociálisan sokkal jobban támogatta az elesetteket, az éhezőket, a kirekesztetteket, kis és középrétegeket mint a mai kormány? Rá kell hagyni sok Fidesz, és Jobbikos propaganda áldozataira, hogy ilyen nem volt? Ma a Fidesz-Jobbikot mossák tisztára a választók előtt propagandista párt TV, apatatcsíkok lebontva, szétverve a demokráciát, és itt tartunk. Ezt nem lehet látni, és érzékelni? Az hazudik, vagy tudatlan, aki a jól elkülöníthető különbségeket nem ismeri fel!!

Ehhez még ész sem kell annak aki végig élete az elmúlt 20 évet felnőtt fejjel, és használja emlékezetét!

A párt semlegesség = a pártok egybemosásával= a náci, horthysták, és a demokráciát védő pártok egybemosásával!

Az új nácik hatalomra törnek! Vesztésre állunk az biztos.Igaz szónak már régóta gyérülnek hívei. Sokan csak a saját sérelmeit tartják igaznak, és szóra érdemesnek. Az igazság megosztva imigyen szenvedhet csatákban vereséget. Ahhoz kétség sem férhet, hogy a háborút végül is az igaz nyeri meg. A kérdés mikor, és hol? Hány nemzedéknek kell még elpusztulnia addig? Embereknek csak annyit kéne megértenie, hogy az igaz (ügy, a csatabárd, a hatalom) sem tévedhetetlen, és nem hibátlan mint minden ember által teremtett, létrehozott alkotás tökéletlen. Ezt használja ki a gonosz, a báránybőrbe bújt farkas, hogy egybemossa az eltévedt, megtévedt bárányt, (embert, pártkatonát) a többivel! Meg kell tudni különböztetnünk a megtévedt, eltéved báránytól, a báránybőrbe bujt farkast! A farkas nem csak az eltévedt, megtévedt bárányra vadászik! Igaz, hogy az eltéved bárányunk könnyebb préda, propaganda áldozata, lehet rá mutogatni, egybemosva minden bárányt, mert a farkas a többi bárányt sem kíméli. Legfeljebb megossza, szétválassza a csordát, és van akit későbbre hagy. A báránybőrbe bújt farkas alkalmas arra, hogy a bárányok közé vegyülve még válogathat áldozatai között is kényelmesen, és sok hiszékeny birka észre sem veszi, hogy a legszebb példányai tünedeznek, pusztulnak el a báránybőrbe bújt farkas áldozata ként. Vajon a farkas tud olvasni? Olvasva írásomat vajon milyen gondoltai támadnak? (A megfejtést ne “Nostradamusnál” keresd, nézz önmagadba!)

FORRÁS: Komlói Török Blog

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük