A tömeges kivándorlás hazánk igazi gondja, nem a bevándorlás

kivandorlas vs menekultek

Az elmúlt hónapokban gőzerőre kapcsolt kormányzati kommunikáció minden erejével azon van, hogy a bevándorlással tematizálja a közbeszédet. Bár a bevándorlás valóban rendkívül komoly kérdés, amellyel feltétlenül foglalkozni kell, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a magyarokat nem érdekli, és nem is érinti annyira a „migránsok fenyegetése”, mint amennyire a miniszterelnök azt láttatja. A Vasárnapi Hírek és a Publicus Intézet közös felméréséből legalábbis az derült ki, hogy a hazai lakosságot sokkal jobban foglalkoztatja a kivándorlás kérdése, mint a bevándorlásé.

A lakosság aggodalmai teljesen érthetőek, elég csak a tavalyi számokra pillantani: egy év leforgása alatt ugyanis 46 százalékkal nőtt a külföldre költöző magyarok száma;2014-ben legalább 31 ezer 500-an hagyták el az országot minimum egyéves külföldi tartózkodás szándékával. Ennél is meghökkentőbb, hogy csaknem hat és félszer annyian vándoroltak ki 2014-ben, mint 2009-ben, a gazdasági válság kellős közepén. A kivándorolni szándékozók aránya pedig a Tárki kutatóintézet 2015. áprilisi felmérése szerint 2015 áprilisában magasabb, mint eddig valaha volt.

Kapcsolódó anyag: “A bevándorlásra egyetlen válasz van: az, hogy elvándorlás. Mivel a valós probléma közvélemény-kutatások és hivatali kimutatások szerint is az, hogy hazánkban elvándorlás probléma van.”

Bővebben: Ténytár

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük