A vád: Marxizmus

sevil
Egy illegális baloldali szervezettel ápolt állítólagos kapcsolatai miatt a török hatóságok egy hónapja fogva tartanak egy francia diáklányt – közölte pénteken a lány ügyvédje, Me Sami Kahraman. A 19 éves, török származású, de Franciaországban született Sevil Sevimlit, aki tavaly egy évet töltött egy anatóliai egyetemen, öt másik fiatallal együtt állították bíróság elé. A lányt azzal vádolják, hogy fegyveres szervezet tagja volt, amiért akár 12 év börtönre is ítélhetik.

A vád szerint Sevimli kapcsolatban állt a Forradalmi Népi Felszabadítási Párt-Front (DHKP-C) nevű, az Európai Unió által terrorszervezetként számon tartott marxista csoporttal. Az 1976 óta működő DHKP-C (a vádak szerint – szerk) számos merényletet követett el a török állami tisztségviselők, köztük az egykori igazságügyi miniszter ellen.
„Sevimli azért érkezett Törökországba, hogy megismerje az országot, ahonnan származik, erre most egy nagyon komoly bűncselekménnyel vádolják. A családja nagyon dühös emiatt” – mondta Kahraman, és hozzátette: a lánynál semmilyen fegyvert nem találtak a hatóságok, és semmi olyat nem követett el, ami törvényszegésnek minősülhet. Az ügyvédet saját bevallása szerint megdöbbentette a védence ellen indított eljárás és az ellene felhozott vádak.
 
Forrás: Index
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük