A vagyontalan Orbán még mindig nyögi jelzáloghitelét – nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

A három hazai közméltóság, a miniszterelnök, a házelnök és a köztársasági elnök is leadta határidőre vagyonnyilatkozatát, Orbánnak az ország vezetése mellett nincs ideje pénzügyekkel foglalkozni, jelzáloghitelét sem sikerült még törlesztenie. Kövér Lászlónak és Áder Jánosnak jelentős megtakarítása van, utóbbi 50 millió forintnál több megtakarítást tudna azonnal felhasználni.

Orbán Viktor miniszterelnök a leadott vagyonnyilatkozata alapján továbbra is szerényen él – legalábbis erről árulkodik a dokumentum. Változatlanul nincs autója, ingatlan a nevén és megtakarítást sem sikerült képeznie tavaly. Megvan viszont még a feleségével közösen korábban felvett jelzáloghitele: még 882 ezer forintot kell törleszteniük.

Kövér László házelnöknek nem mentek jól a pénzügyek tavaly. Bankszámláján már félmillióval kevesebb, 3 millió forint pihent és eltűnt 5,2 millió forint értékű életbiztosítása is a vagyonnyilatkozatból. Tartozása továbbra is 10 millió forint.

Áder János köztársasági elnök tavaly hitelét is törlesztette és mellette megtakarításai is gyarapodtak. Folyószámláján a korábbi 3,9 millió forint után 27,5 millió forint pihent már a friss dokumentum szerint, életbiztosítása 17 418 euró volt az egy évvel korábbi 13 680 euró után. Devizaszámlája ugyanakkor némileg megcsappant: a változatlan összegű 1690 dollár mellett 35 320 eurót tartott itt, egy évvel korábban még 43 427 euró szerepelt ezen a soron.

A parlament honlapján csak a képviselők vagyonnyilatkozata nyilvános.

Székely Sándor országgyűlési képviselő, az Igen Szolidaritás alapítója a blogjában azt írja, hogy az összes képviselő hozza nyilvánosságra a vele egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát is, mert akkor lenne teljesen tarnszparens a közjogi méltóságok, és a képviselők vagyon helyzete. Székely nyilvánosságra hozta családtagjai nyilatkozatait is.

HVG 24.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •