A Vak komondorok kormánya nem hagyja az út szélén a Nemzeti Dalcsinálót

szüljél

Rakétasebességgel eszkalálódik a helyzet Ákos körül.

Pár bunkó mondattól villámgyorsan jutottunk el odáig, hogy a kormány felmondta az összes Telekomos szerződését (UPDATE: ezen utólag finomítottak), és alig burkoltan beszóltak Németországnak is: 

“A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes” – közölte a szóvivő. 

“Elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen” 

 

A FIDESZ kormány rakja helyre Németországot alkotmányosságból és diszkrimináció-ellenességből. Hát ez az év vicce. 

Akkor kezdjük elölről. 

Ákos szponzorálása a Telekom részéről PR döntés volt. Népszerű zenésszel összekötni a márkát hasznos volt a számukra. Miután a Nemzet Dalnoka vérig sértette a fél országot (és a Telekomnak az egész ország a célcsoportjába tartozik) elemi érdekük volt, hogy ettől elhatárolódjanak (az Aréna koncert miatt eléggé szem előtt volt, hogy támogatják Ákost), hisz ha ha hagyják, hogy továbbra is összekössék Ákos nevét a céggel, az elég nagy PR-bukás lehet, forintosítható károkkal. Így szerződést bontottak. Tehát nem megtiltották Ákosnak, hogy nyilatkozzon, nem feljelentették, nem megverték, hanem hoztak egy anyagilag racionális döntést, és megszüntettek egy szponzorációról szóló, két cég közötti magánjogi szerződést (gondolom Ákos produkció cége lehetett a másik aláíró). Ákos emitt elesik jó pár millió Ft-tól, ez igaz, de nem a munkahelyről rúgták ki, dolgozhat tovább, koncertezik, kapja a jogdíjakat, ráadásul egyáltalán nem kell félteni a megélhetését, hála a közmédiának.

Na ebből óriási sértődés lett jobboldalon, ahol hirtelen (és totálisan hiteltelenül) mindenki a szólásszabadság lángpallosú védelmezőjévé lépett elő, és teli torokból elkezdtek kiabálni, hogy “Véleményterror!!44!444!

Surján László (KDNP, és ezzel mindent elmondtam róla) kicsit sem aránytévesztően lazán párhuzamot vont a Kövér László és Kovács Ákos mondatait követő felháborodás-hullám és a Charlie Hebdo mészárlás között.

Kocsis Máté is szükségét érezte, hogy liberálfasisztázzon egy kicsit, és teljes mellszélességgel kiálljon Ákos mellett…

Folytatás: Fedor Blog

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük