A világszínvonal menne, csak elmentek az orvosok és az ápolók

Összehasonlíthatatlanul jobb körülményekkel szembesülnek a külföldi kórházakban a Magyarországot elhagyó egészségügyi dolgozók. A kormány ugyan világszínvonalú ellátásról beszél, de ezt az érintettek egyáltalán nem tapasztalják.

A Dankó utcában működik a hajléktalanok kórháza. Az Oltalom Karitatív Egyesület működteti. Az ingatlan eredetileg mészárszék volt, ma életeket mentenek itt.

„Lehet, hogy Magyarországon is vannak világszínvonalú egészségügyi részlegek, de az átlag magyarhoz ez nem jut el. Ezért nyugodtan mondhatom, hogy az Oltalom Dankó utcai kórháza jobb színvonalon működik mind a szakmai ellátottság, mind az egyéb kiszolgálás tekintetében, mint egy átlag magyar kórház” – mondta Iványi Gábor, az egyesület elnöke.

Zsoldos Ferenc az egyik beteg, ő végstádiumban lévő daganatos, 22 éve hajléktalan. Mindössze egy olyan helyet szeretne, ahol megengedik, hogy használhassa a konnektort, mert csak így működik az oxigénpalackja. „Semmiféleképp nem tudták bevállalni az oxigénpalackomat. Mert ez nyilván áramot fogyaszt, dotálnia kell az intézménynek.”

A hajléktalankórházban van járóbeteg-ellátás, fogászat, sőt gyógytorna is.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük