Abszurdisztán: 20 forintért 40 ezerre büntették

parkolasbunti blikk msn nagy
Negyvenezer forintjába került 20 forint tartozás Torzsa Józsefnek, aki tavaly májusban kapott parkolási bírságot a főváros VI. kerületében. 15 napon belül el is utalta a 2060 forintos bírságot – a gond csak ott volt, hogy 2080 forintot kellett volna fizetnie, ám ő hatosnak nézte a nyolcas számjegyet. Torzsa úr mit sem sejtett, mikor a Magyar Országos Közjegyzői Kamarától fizetési felszólítást kapott, immár 4500 forint pótdíjról. Értetlenkedve küldte el a befizetési bizonylatot, mire a kamara helyt adott panaszának, ám az ügy a 20 forint különbözet miatt mégis bíróságra került.

A bíró ítéletében elmarasztalta, amiért nem fizette be öt napon belül a büntetést. Pótdíj, perköltség, ügyvédi díjak és persze az elmaradt 20 forint: ebből tevődik össze a 40 ezer forint befizetnivaló, azaz Torzsa Józsefen kétezerszeresen veri le a parkolási társaság a mulasztását.

– Látható, hogy meg akartam fizetni a parkolási bírságot, nem hinném, hogy bárki azt feltételezhetné, hogy pont 20 forintot akartam megspórolni rajta – háborgott Torzsa József, aki üzleti ügy miatt parkírozott Terézvárosban azon a „végzetes” délutánon.

– Az ember elámul, hogy hányan dolgozhattak, és mennyi energiát fektethettek bele, hogy azt a 20 forintot kivasalják belőlem, miközben nekem senki sem szólt az elmaradásomról, csupán a bírósági idézésemben láttam – füstölgött a férfi.

Az ítélet még csak első fokú, de Torzsa feltehetően nem fogja megtámadni a döntést, nehogy még újabb költségei támadjanak. Inkább méltányossági kérelmet nyújt be a Terézvárosi Vagyonkezelő tulajdonában lévő VI. kerületi parkolási társulás, a Parkol-6 felé.

– Lehet, hogy a büntetés jogszerű, de egészen biztos, hogy méltánytalan – jelentette ki Torzsa József.

Az önkormányzat álláspontját olvassa el a blikk.hu-n!

FORRÁS: MSN News

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük