Ajándék Orbán úrnak

imre

Komjáthi Imre, a Munkát, kenyeret, tisztességes béreket egyesület tagjának, és a Közmunkások Szakszervezet egyik alapítójának sajtótájékoztató beszéde:

A tavalyi Éhségmenet tagjai által életre hívott Munkát, kenyeret mozgalomból két szervezet jött létre. A Mozgalom érdekvédelmi szárnya a Közmunkás Szakszervezet, illetve a politikai szárnya a Munkát, kenyeret, tisztességes béreket egyesület. Egyesületünk tagjai is ott lesznek a februárban induló Éhségmenetekben. Jómagam Miskolcról indulok február 4-én. Kis figyelmességgel is készülünk az első parlamenti napra tervezett érkezésünkre. Apró ajándékot viszünk Orbán Viktornak. Egy tükröt. Ez a tükör az igazság tükre.

Egy fáradt, megtört és összezavarodott embert fog látni benne.

Egy kormányfőt, aki nem vezette, hanem megvezette a népét.

Egy miniszterelnököt, aki nemzeti együttműködést ígért, ehelyett kamu-konzultációkat csináltatott több százmillió forintért, és egymásra uszította a társadalom minden rétegét. Aki egymillió munkahelyet ígért, de e helyett többszázezerre növelte az újzsellérek és a legalul tengődő szerencsétlen számkivetett, közmunkára rugdosott páriák száma.

Aki számára a szegénység nem megoldandó feladat, csupán egy kommunikációs probléma.

Egy európai ország miniszterelnökét, aki saját szavai szerint soha nem hazudott, mégis büszke „pávatánc” tudására.

Hosszan sorolhatnám még, hogy az igazság tükre milyen képeket fog mutatni Orbán úrnak.

Tehát amint említettem a Parlamentben átadjuk ezt a tükröt, azzal a kéréssel: ha már eleget látott benne teljes valódi énjéből vonja le a végső tanulságot! Vegyen példát Schmitt Pálról és mondjon le!

Minden bizonnyal Orbán úrnak is állva tapsol majd a fidesz-frakció, amikor kivonul a Parlamentből.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük