Akadályozzuk meg a kilakoltatást Kispesten!

kilakolt

Tudomásunk szerint, december elsejével a kormány a télre való tekintettel kilakoltatási moratóriumot hirdetett. Erről azonban – mint bennfenteseknek – nyilván megfelelő információi voltak a bankoknak, pénzintézeteknek és a kilakoltatással foglalkozó szerveknek, ezért a jogi procedúrák zárását sok esetben célzottan úgy időzítették, hogy még a moratórium kezdete előtt végrehajthassák a kilakoltatásokat. A mostani események csak a jéghegy csúcsa, egyes elemzők szerint november utolsó hetében egyenesen kilakoltatási dömping várható. Íme egy friss eset, amelyet szeretnénk megakadályozni, mivel aki időt nyer most, az életet nyer.

Egy ötvenes éveiben lévő (jelenleg rokkantnyugdíjas) házaspár 8 millió Ft szabad felhasználású hitelt vett fel mezőgazdasági vállalkozás működéséhez, ami sajnos megbukott, a hiteltartozás pedig közben 12 millióra nőtt. A jelzálog fedezetként felajánlott lakásban él a család 28 éves fiával együtt, más ingatlanuk nincs.
Férj ellen 14, a feleség ellen 9 végrahajtás indult. A legnagyobb tartozás a szabad felhasználású devizahitelt nyújtó Santander Consumer Finance Zrt felé van, de tartoznak parkolási tásrsaságnak a Dijbeszedő Zrt-nek, ELMŰ-nek stb.
50-50%-os tulajdonuk volt a lakóingatlanon, a férj 1/2 tulajdonhányadát 2010 januárban árverezték el, lakottan a forgalmi érték feléért (2 millió Ft), majd a feleség részét 2011 március 9-én a forgalmi érték 70%-ért (2.8 millió Ft). A vevő mindkét esetben a Gubacsi Kapu Ingatlanforgalmazó Kft volt, aki a második árverésen kérte a teljes 1/1 tulajdoni hányad árverezését, majd egyetlen árverezőként vitte el az ingatlant. A legkisebb árverési vételár az 1/1 tulajdonhányadra 6.8 millió volt az árverező viszont 4.8 millió Ft-ért jutott hozzá a teljes ingatlanhoz ezzel a kis trükkel, hogy első körben lakottan vette meg a felét. Felmerül a kérdés, hogy miért nem egyben, a teljes 1/1 tuladon hányadra, folytatták le a végrehajtást és az árverezést?!

 

Kérjük tegyétek félre a politikai hovatartozásotokat, és csatlakozzatok a Kispesti Gyorsreagálású Önvédelmi Zóna és az LMP Kispesti és Wekerlei Tagcsoportja által szervezett akcióhoz, akadályozzuk meg a kilakoltatást Vágó Gáborral közösen, mert lehet, hogy a következők ti lesztek, és akkor ki lesz majd aki mellettetek áll? Legyen előtérben a humánum, legyen előtérben a SZOLIDARITÁS!

Végezetül egy videó, amiben Éliás Ádám, a (VÉSZ) mindenkinek példát mutat, hogyan kell fellépni az embertelen rendszer ellen.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük