„Akik nem istenítik a Horthy-rendszert, de nem akarják visszacsempészni a Kádár-rendszert sem….” (Botka László)

Szóval, hogy ők lennének ezek. Vagy csak ő. Vagy az MSZP. Vagy a leendő választóik. Tehát megérkezett a 2018-as választások tuti vesztese.

Számomra mindig is rejtély maradt, hogy 27 éven keresztül miből gondolta szinte az összes “emeszpés” góré, hogy Kádártól el kell határolódnia, hogy Kádár János neve szitokszó még a baloldalon is. Mert a közvélemény kutatások (3 ilyen is volt a rendszerváltás óta) mind azt mutatták, hogy a megkérdezettek döntő többsége 1100 éves történelmünk legnépszerűbb politikusának tartja őt, megelőzve Szent Istvánt, Mátyás királyt és Kossuthot is. Mindezt úgy, hogy az utolsó kutatásnál már a megkérdezettek 62 %-a (!!!!!) mondta őt a legnagyobbnak. Erre jön a legújabb álbaloldali idióta, és megint Horthyval emlegeti egy lapon.

Mégis, kinek akar benyalni Botka? A horthystáknak és a nyilasoknak? Vagy a mérhetetlen liberálisoknak? Orbánék legalább felismerték, hogy egy párt vagy mozgalom nem lebeghet csak úgy múlt nélkül a semmiben, ezért a védhetetlenül negatív Horthy-korszakból is ki tudtak szemezgetni néhány aprócska pozitívumot, hogy legyen valami alap, valami múltszerűség a Fidesz mögött, amire hivatkozhatnak, amit néha ünnepelhetnek. De az MSZP az nem. Az csak úgy van, magában. Ezek még csak nem is szocdemek, mert pl. se Kéthly, se Peyer neve nem hangzott el a szájukból. Már a szánalmas pojáca Gyurcsány is röhejes volt, ahogy az Apró család tagjaként Nagy Imre sírjánál “imrebácsizott”, nem beszélve az ugyancsak kőgazdag burzsuj Medgyessyről, aki az ügynökmúltja leleplezésekor egyenesen az akkori rendszer ellenségének, egy magyar James Bondnak akarta beállítani magát, aki már akkor is a nyugati orientáció híve volt.

Egy valamit tudomásul kell venni minden hazai baloldalinak. Ha eredményekről és sikerekről beszélünk a magyar baloldal esetében, azok szinte kizárólag a Kádár-rendszerhez és névadójához köthetőek, tehát ő és az általa fémjelzett korszak megkerülhetetlen azok számára, akik balosnak vallják magukat. Ha valaki ezt figyelmen kívül hagyja, az eleve vereségre van ítélve. Sőt, az nem is baloldali!

Megyeri Ferenc
Forrás: facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük