Aláírásgyűjtés indult: “Ma havi nettó 250.000 forintos minimálbérre van szükség!”

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM), az Európai Baloldal és a MSZDP Szociáldemokrata Párt képviselőivel közösen emlékezett az első 1890-es magyar május elsejei megmozdulásra, annak emléktáblájánál a Városligetben.

“Elképesztő az a káosz, ahogyan a kormány a vírusválságot kezelni próbálja. A tomboló szociális válságot azonban ugyanúgy lehet halottakban mérni. Az élethez viszont ma havi nettó 250.000 forintos minimálbérre van szükség.” Erről Székely Sándor országgyűlési képviselő, az Igen Szolidaritás (ISZOMM) pártigazgatója beszélt, aki ünnepi beszédében felhívta a figyelmet arra is, hogy a rendőrség a minimálbér emelését támogató autós demonstrációt betiltotta.

Álláspontja szerint:

“A mai rezsim a tiltásokon túl anyagilag fojtogatja a dolgozó embereket. Ezért fontos, hogy kivívjuk a havi nettó 250.000 forintos minimálbért, aminek érdekében pártunk ma reggel megkezdte az országos aláírásgyűjtést. Szeptember 11-ére, a Munkás Büszkeség Napjára országosan 250.000 aláírást szeretnénk gyűjteni, s a mai első után az lesz a második figyelmeztetés”.

A kezdeményezés aláírására itt van lehetőség: KLIKK

“A szociális válság leküzdésére a leghatékonyabb vakcina a szocializmus, amelyért remélhetőleg csak egyszer kell sorba állni, a jövő tavaszi választásokon.” – ezt már Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) elnöke jelentette ki azon a sajtótájékoztatón, amit a párt által kezdeményezett, de a rendőrség által betiltott autós felvonulás tervezett helyszínéhez közel, a Fidesz Lendvay utcai székházánál tartottak.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom egyúttal bemutatta a párt toborzódalát, amely az egykori Neoton együttes énekesének, Pál Évának a szerzeménye és előadása, aki az ISZOMM csepeli képviselőjelöltje is.

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •