Álképviselő bontotta fel a kollektív szerződéseket a Dunaferrnél?

 Az ISD Dunaferr Zrt. augusztus 14-én minden előzmény nélkül felmondta a Dunaferr Társaságcsoport Kollektív Szerződését (DTKSZ). Azóta már több mint 90 nap telt el, ám a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége szerint a DTKSZ-szel kapcsolatos tárgyalástól a munkáltató indoklás nélkül, mereven elzárkózik – írja a 24.hu.

A szakszervezet friss közleménye alapján most egészen újszerű fordulatot vehet az ügy. A Dunaferr Vasas elnöksége ugyanis megvizsgálta a cégvezető jogállását, és megbízatásának 2020. június 30-a utáni meghosszabbításával kapcsolatban igen komoly jogi aggályokat fedezett fel.

Ennek bizonyítására a megfelelő bizonyítékok/dokumentumok beszerzését követően 2020. november 12-én a Dunaferr Vasas keresetlevelet nyújtott be az illetékes bírósághoz annak érdekében, hogy a bíróság állapítsa meg, a DTKSZ felmondásának időpontjában Evgeny Tankhilevich vajon jogszerűen gyakorolta-e cégvezetői jogát.Illetve kérik, állapítsa meg a bíróság, hogy 2020. augusztus 14-én cégvezető volt-e Evgeny Tankhilevich, és felmondhatta-e jogszerűen a DTKSZ-t?

Keresetükben ezt írják:

Kérjük a Tisztelt Törvényszéket, állapítsa meg, hogy Evgeny Tankhilevich 2020. augusztus 14-i, a DTKSZ felmondását tartalmazó nyilatkozata érvénytelen, mivel azt álképviselőként tette. A szakszervezet szerint ugyanis a cégvezető kinevezésének meghosszabbítása sem a veszélyhelyzet idejére kiadott kormányrendeletnek, sem az ISD Dunaferr Zrt. alapszabályában rögzítetteknek nem felelt meg.

A Dunaferrnél komoly gondok vannak egyébként, a szeptemberi után az októberi bérek és juttatások kifizetése sem a szokásos rendben zajlott.

  •  
  •  
  •  
  •