Államosítják a Krisnások földjeit? + VIDEO

krisnavolgy

Az ámokfutó Orbán kormánynak nem volt elég az, hogy elvitatták az egyházi mivoltukat – hiszen a szentírásaik, amelyre a vallásuk épül, mindössze csak alig több, mint 5000 évesek -, s helyettük elismert egyházzá tették az alig húszonegynéhány éve alapított bizniszegyházat, a Hit Gyülekezetét, az elmúlt időben megszavazott törvénymódosítások arra is lehetőséget adnak a kormánynak, hogy akár államosíthatják azokat a földeket, amelyeket a Krisna tudatú hívők, két kezük munkájával, fáradtságot és energiát nem kímélve építettek fel a semmiből. Ezért már ők, ezek az egyszerű és békés lelkű emberek is tüntetni kénytelenek a kormány ellen.

VÉDD MEG KRISNA TEHENEINEK LEGELŐJÉT!

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a hindu világvallás legfőbb képviselője Magyarországon. A Krisna-hívők példamutató vallásgyakorlatot és tiszta életmódot folytatnak, elkötelezettségük az örökérvényű lelki értékek közvetítésére közismert. A nélkülözők megsegítésére, valamint a környezetvédelmi problémák elleni küzdelemben és a fenntartható fejlődés népszerűsítése érdekében tett erőfeszítéseiket és eredményeiket világviszonylatban is nagyra értékelik. 

Krisna-völgy ökofalu több százezer turistát, és sok nemzetközi elismerést hozott Magyarországnak. Kérjük a Magyar Országgyűlést, védje meg a Krisna-hívők földjét, szerzeteseit és szentként tisztelt teheneit, s biztosítsa, hogy a társadalomnak végzett kiemelkedő szolgálataikat zavartalanul folytathassák. 

A 270 hektáros Krisna-völgy jelenleg 300 szerzetesnek és kisgyermekes családnak, és 52 szentként tisztelt tehénnek valamint ökörnek a lakóhelye. Az egyházügyi törvény módosítása után kialakult rendezetlen jogi helyzet miatt azonban 2012. január 1-én ők mindannyian elveszíthetik otthonukat, életterüket, s az ország egyik legkiemelkedőbb ökogazdasága és turisztikai célpontja bezár.

A Somogyvámos határában lévő Krisna-völgyet 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták a hívők. Az első lakók a telet az akólban, szalmabálák között dideregve töltötték. Főzni, meleg ételhez jutni nem tudtak, mert a palackban megfagyott a gáz. De nem adták fel. Lemondásuknak és eltökéltségüknek köszönhetően az elhanyagolt birkalegelők és az ugaron fekvő területek néhány év alatt virágzó kertekké, lombos ligetekké és dúsan termő biogazdasággá változtak. Krisna-völgy az elmúlt években több, mint félmillió hazai és külföldi kisiskolást, egyetemistát, családot és turistát látott vendégül, s osztotta meg tapasztalatait velük. A vegyszermentes növénytermesztésre és szennyvíztisztításra, és a megújuló energiaforrások használatára épülő, önellátó Krisna-völgyi gazdaság világviszonylatban is elismertséget jelent Magyarországnak.

Védjük meg az ország egyik legfontosabb biogazdaságát és turisztikai célpontját! Mentsük meg a családokat, a szerzeteseket és a szent teheneket! Csatlakozz Te is a december 13-án 14.00 órai kezdettel a Parlament melletti téren (Kossuth tér 4., a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt), a Krisna-völgyi tehenek jelenlétében tartandó békés demonstrációhoz, melyben cselekvésre kérjük az ország vezetőit!

Kérünk, fejezd ki Te is szimpátiádat petíciónk aláírásával: http://www.peticiok.com/krisna
További információk: www.krisna.hu
Mérő Mátyás (Madhupati dász) 06-1-212-62-70
Fodor Kata +36-30-336-71-71; [email protected]”>[email protected]

A Krisna tudatú hívők közössége vezetőjének videoüzenete:


  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük