Általános sztrájk!

strike

A Hallgatói Hálózat 2012. december 19-re diáksztrájkot hirdetett és általános sztrájkra hívta a munkavállalókat. A kezdeményezés történelmi, mert azt elmúlt évtizedekben nem volt politikailag függetlennek tekinthető, valós társadalmi befolyással bíró szerveződés, amely reális eséllyel vetett volna fel ilyen jellegű kezdeményezést. Az Orbán-rendszer által kompromittált, pont egy éve némán hallgató szakszervezeteknek ebben a helyzetben egyértelműen állást kell foglalniuk! Ha nem állnak a diákok mellé, ha nem hirdetnek általános sztrájkot december 19-re, akkor minden szempontból bizonyossá válik, hogy méltatlanok vállalt feladatuk ellátására, a munkavállalók érdekeinek védelmére és képviseletére. Aki ezekben a napokban kussol vagy szembe megy a diákokkal, az nyíltan a rezsim mellé áll és vállalnia is kell ennek következményeit a későbbiek során!

Ez a küzdelem már nem csak a keretszámokról szól. Ma már reálisan fel kell vetni az Orbán-rendszer antidemokratikus és antiszociális döntéseinek eltörlését. Valódi és szociális Alkotmányra van szükségünk, nem fasisztoid kreálmányra. A munkavállalókat védő Munka Törvénykönyvét követelünk a jelenlegi rabszolgatörvény helyett. Vissza kell adni a sajtó teljes, kormányzati kontroll nélküli szabadságát. Természetesen szabad és minden manipulációtól mentes választási rendszerre van szükség!

Az összefogás egyik legkomolyabb fegyvere az Általános Sztrájk! A mostani helyzet kulcsszereplői a diákok mellett a szakszervezeti vezetők. Óráik vannak csupán arra, hogy csatlakozzanak vagy ha nem teszik, akkor ne lepődjenek meg, ha Orbán utolsó csatlósaivá nyilvánítjuk őket és úgy is viszonyulunk hozzájuk!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük