Amennyiért a kormány visszabontatná a paneleket, egy új ház is kijönne

A Magyar Idők kérte ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökének véleményét a kormány panelvisszabontási ötletéről. Koji László két problémát említett a lapnak:

  1. Mivel a magyar cégek eddig csak teljes bontást végeztek ilyen épületeknél, ezért alapos tervezésre, ahhoz pedig kellő időre lenne szükség.
  2. Drága.
 Koji szerint az emeletek visszabontásának, és a meglévő lakások felújításának költsége egy új építésű lakás bekerülési költségének legalább 80 százalékára rúgna.

És ehhez ugye még hozzá kell adni az elköltözők új lakásának az árát. Az elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy mivel a beruházás alatt az adott épület építési területté válik, az építkezés idejére mindenkinek ki kéne költöznie, ami további költséget jelentene.

Lázár János tavaly vetette fel először, hogy a nyári hónapokban nagyon meleg van a panellakásokban, ezért érdemes lenne a felső emeleteket elbontani, az ott élőket pedig kertes házakba költöztetni. Az ötlet ismét felmerült, mikor Orbán Viktor Lázár vendége volt Hódmezővásárhelyen.

 

Forrás: https://444.hu/2017/06/11/amennyiert-a-kormany-visszabontatna-a-paneleket-egy-uj-haz-is-kijonne

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük