Anonymus vs. KDNP

kdnp

Vegyes érzelmekkel olvastam az origo.hu híradását miszerint az Anonymus csoport már kis-hazánkban is megkezdte gyakorlati tevékenységét. A KDNP ifjúsági szervezetének honlapját törték fel és részben törölték. A közvetlen indoklás szerint azért mert a honlap kritizálta, támadta a Hallgatói Önkormányzat egyetem foglalási demonstrációját.

Alapvetően szimpátiával figyelem az újszerű, fiatalos kezdeményezéseket, amennyiben azok a tőkés rendszer, annak elnyomó gépezete az „állam” ellen lépnek fel az állampolgári, emberi, dolgozói jogok, egy emberségesebb, szabadabb társadalom  érdekében. Az Anonymus csoportról szóló eddigi hírek alapján úgy láttam ők ide sorolhatóak.

A KDNP párt és így annak ifjúsági szervezete viszont egyáltalán nem élvezi szimpátiámat, tehát ennek alapján nem hullatok könnyeket amiért őket „kár” érte. Nem hiszem, hogy a társadalmat nagy veszteség érte annak a tartalomnak a megsemmisüléséért ami ott volt. (Feltehetőleg úgyis volt róla mentés és visszaállítják)

Másrészt viszont attól tartok ez a lépés egy bosszú hadjáratot, egy web oldal feltörési hullámot indíthat el, Hackerek és ellen hackerek vetélkedése indulhat meg. Ennek viszont nem örülnénk. Az INTERNET egyenlőre még az utolsó szabad média felület ahol a gondolatok, vélemények viszonylag korlátozás mentesen meg tudnak jelenni, ahol a szólásszabadság úgy-ahogy még érvényesül a gyakorlatban, annak ellenére, hogy a kormány által hozott törvények (a tavaly elfogadott média törvény, ás az idén aláírt nemzetközi ACTA egyezmény) komolyan veszélyezteti azt.

http://www.ortt.hu/uploads/9/11/12940687522010clxxxv.pdf,  
http://www.www.muon.hu//on-line-tartalom/464-eljott-az-ido-mozgositas,

http://balhir.blogspot.com/2011/02/europai-baloldali-part-is-mediatorveny.html,

http://kalozpart.org/2012/02/24/nem-acta-budapest/,

http://hirek.ma/blog/magyarorszag-alairta-az-acta-t-hamisitas-elleni-kereskedelmi-megallapodas/

anonymustamadasVéleményem szerint az INTERNETEN a megjelenő téves vagy káros tartalmakkal vitatkozni kell, érvelni kell ellenük ellenük, nem pedig törölni őket. Ez alól talán csak a kimondottan rasszista, fasiszta nézetek terjesztése a kivétel amiket valóban minden eszközzel üldözni kellene. A KDNP ifjúsági szervezet honlapját nem kisértem eddig figyelemmel, de nem tételezem fel hogy ilyen tartalmak lettek volna rajta túlsúlyban.

Ha az Anonymus ilyen rasszista, fasisztoid célpontot keresett volna nyilván talált volna fajsúlyosabbat. ha pedig a társadalmi igazságtalanságok ellen akar fellépni akkor inkább a nagypénzekből működtetett un „vállalkozói érdekképviseletek”, multi cégek, bankok, a tözsde, befektetési és bróker  cégek honlapjai lehettek volna a megfelelő célpontok – ha ezek ellen lépett volna akcióba akkor lehet hogy nem „finnyáskodnék” most.

Ez a mostani akció véleményem szerint „méltatlan” volt az Anonymus eddig kialakult képéhez.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük