Az E2014 inkább élelmiszer-adalék, mint politikai alternatíva

E2014

A Kalózpárt nem akar csatlakozni az Együtt 2014-hez, mert szerintük a Bajnai Gordon által vezetett politikai erő is ugyanazzal a módszerrel szeretne a hatalomba kerülni, amely a Fidesz-kormányt hatalomra juttatta.

“A Kalózpárt számára az E2014 inkább egy élelmiszer-adalék jele, mint politikai alternatíva, és nem is akarunk ilyen “politikai vegyületben” részt venni” – közölte a párt pénteken. Közleményük szerint jelenleg a Bajnai Gordon által vezetett politikai erő, – amelynek egy része már a múltban leszerepelt -, is ugyanazzal a “helyes út vak követése” módszerrel szeretne a hatalomba kerülni, amely a Fidesz-kormányt hatalomra juttatta.

A 2014-es parlamenti választások kimenetele a párt számára sem mindegy, hangsúlyozzák: nem összefogásellenesek, és nem is támogatják a jelenlegi Orbán-rendszer meghosszabbítását. “De ez nem azt jelenti, hogy Magyarország számára ne lenne egy harmadik alternatíva. Ez most formálódik és bízunk abban, hogy sokan vannak, akik erre várnak” – fejtik ki.

A Kalózpárt számára a politikai együttműködés “legkissebb közös nevezője” a demokrácia valós értelmezése, amelynek az alapfeltétele a politika 100%-os átláthatósága. “Sajnos ezt a Bajnai-féle összefogás sem tartja be” – teszik hozzá.

“1989 óta Magyarország abban a hiú ábrándban él, hogy a szabad választások és a piacok megnyitásának mágikus kombinációja majd önmagában minden problémánkat megoldja. Ez nem hogy nem így történt, de a lakosság egyre nagyobb része egzisztenciális félelmekkel küzd, és a társadalmi és politikai erők iránt érzett bizalmatlanság tovább fokozódott. Valójában minden kormányváltás dacára ugyanaz a politikai rutin érvényesült, amely gazdasági érdekcsoportok között osztotta fel a politikai hatalmat” – zárul a Kalózpárt közleménye.

MTI-OS

 

Forrás:  hvg.hu

 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük