Az EBP hivatalos partnere lett a Balpárt az Új Szocializmusért

A 2014-ben alakult radikális Balpárt, amelynek országos értekezlete éppen a hétvégén kezdeményezte nevének kiegészítését Balpárt az Új Szocializmusért-ra, már 2015-ben kérelmezte, hogy az Európai Balpárttal hivatalos kapcsolata legyen.

Hosszas előkészítés után az EBP Végrehajtó Bizottsága a hétvégén éppen Budapesten döntött arról, hogy partneri kapcsolatot létesít a párttal. Az erről szóló megállapodást Pierre Laurent az EBP és Berta Tibor a Balpárt az Új Szocializmusért elnöke írta alá vasárnap.

Berta Tibor az ülésen megköszönte a lehetőséget pártja nevében és megerősítette, hogy az EBP magyarországi tagpártjával, az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006-al közösen kívánnak indulni a legközelebbi parlamenti választáson.

A Balpárt az Új Szocializmusért elnöke a Munkások Újságának elmondta, hogy szombati országos értekezletükön értékelték a népszavazás utáni helyzetet és döntöttek arról is, hogy a Párbeszéd Magyarországért Párt előválasztási kezdeményezését jelen formájában nem támogatják, de képviselőt küldenek az erről szóló megbeszélésekre.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük