Az egészségügyi szakdolgozók is az orvosokhoz hasonló béremelést várnak

A Független Egészségügyi Szakszervezet Facebook oldalán reagált a miniszterelnök tegnapi bejelentésére, mely szerint két év múlva akár 400.000 forint nettót is kereshet egy kezdő orvos. Mint írják, üdvözlik az orvosok és az egészségügyi dolgozók munkáját elismerő szavakat, és az orvosokat érintő béremelési intézkedéseket.

Hozzátették viszont, hogy

“A meghirdetett orvosbér emelés azonban- ha az nem jár együtt a többi egészségügyi dolgozó bérrendezésével – komoly bérfeszültséget generál, mert sokan csak jóval mérsékeltebb, vagy semmilyen béremelést nem kaptak, illetve fognak kapni, ha kapnak, és továbbra is rendkívül alacsony bérekért végzik- még a beígért béremeléseket is figyelembe véve- megfeszítő munkájukat.

Ezért kérjük, hogy a szakdolgozók és a többi közfinanszírozott egészségügyi dolgozó részére 2021 elején az orvosok béremelésével arányos béremelésre kerüljön sor.”

A szakdolgozók bérei olyan alacsony szintről indultak, hogy az eddig megvalósult béremelésekkel csak a szakmai bérminimumokat elérő induló bérekhez lehetett eljutni, így a szakma elhagyása folytatódik. Az eddig beígért szakdolgozói béremelésekkel nem lehet elérni a képzett munkavállalók megtartását, s különösen leértékeltnek érzik magukat most, az orvosok számára eldöntött béremelések fényében.

SajtóközleményFüggetlen Egészségügyi Szakszervezet„Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz…

Zveřejnil(a) Független Egészségügyi Szakszervezet * FESZ * dne Neděle 4. října 2020

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Az egészségügyi szakdolgozók is az orvosokhoz hasonló béremelést várnak”

Comments are closed.