Az elmúlt 25 évért Orbán felelős

A magyarok dühéről, a reménytelenségről, a teljhatalomról, Orbánról is beszélt az InfoRádióban Tölgyessy Péter politikai elemző.

A tapolcai választásra hatott a kormány rossz teljesítménye, a korrupciós ügyek és az, hogy „nincs remény”. Se fiatalnak, se idősnek. Márpedig a pártok a reménnyel házalnak. A Fidesz-kormány mérlege szerény. A környező országok elléptek mellőlünk, a Jobbik pedig hihetetlen erővel fejezi ki a magyarok frusztráltságát, dühét, haragját. A magyarok Mohács óta ellenzékiek, mélyen hisznek saját kivételességükben, mások bűneiben.

A politikai elemző szerint a Jobbik sikeresebb a Fidesznél, nem terheli a múlt. A Fidesznek ebből a szempontból Orbán Viktor tehertétel, „ha van ember, aki ezért a 25 évért felelős, az akár tetszik, akár nem, első helyen és döntően Orbán Viktor”. Ráadásul a Jobbik csaknem ugyanazt mondja, mint a Fidesz, csak keményebben, határozottabban és korrupció nélkül.

„Bárki, csak ne a Fidesz!”

Tölgyessy úgy látja, ma a magyar közvélemény legaktívabb része nagyjából azt gondolja, „bárki, csak ne a Fidesz!”. A rendszerváltás idején még racionális érvelés kellett, egy párttól például elvárták az emberek, hogy megmondja, mit akar az egészségüggyel. „Ma már hitek, mítoszok, rágalmak, gyalázkodások, hazugságok” vannak. A társadalom meg dühös és inkább elfogad egy radikális pártot, amelyről azt gondolja, az kimondja azt, amit ő is gondol.

Bővebben: Hír24

 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük