Az Európai Baloldal delegációja Budapesten

Balpart EBP

2015. október 30. és november 1. között Budapesten ülésezett az Európai Baloldali Párt közép-kelet európai munkaügyi bizottsága.

A nemzetközi szolidaritás és menekültkérdésről való tárgyalások után két magyarországi párt mutatkozott be, elsőként a Negyedik Köztársaság Párt (4K!), melynek elnöke Istvánffy András ismertette a párt főbb ideológiai irányvonalait, valamint komolyabb médiaérdeklődést is kiváltó akcióit, illetve jellemezte a magyar belpolitikai helyzet alakulását a rendszerváltástól egészen mostanáig. Ezután Berta Tibor, a Balpárt nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökségi tagja ismertette pártjukat és tevékenységüket. Beszédében kiemelte pártjuk mozgalmi alapját és a menekültek megsegítésére tett erőfeszítéseit.

A megbeszélés első napján, pénteken délután öt órától a sajtó számára is nyilvános fórumot hívott össze az Európai Baloldali Párt és a Munkáspárt 2006 –, de a sajtó részéről senki sem jött el. A fórumon felszólalt Margarita Mileva, az Európai Baloldali Párt alelnöke és Giorgos Ververis, a Syriza európai ügyekért felelős koordinátora.

A második nap történt meg a hivatalos megnyitó Margarita Mileva, az EBP alelnöke és Vajnai Attila, a MP2006 részéről. Az említett témákban beszámoltak a közép-kelet európai baloldali vezetők saját országbeli tapasztalataikról.

Délután folyamán lehetőséget kapott több szervezet a bemutatkozásra, köztük kiemelt szerepben a Balpárt. Olga Athaniti az Európai Baloldali Párt menekült ügyekért felelős koordinátora ugyanis felkérte a Balpártot, hogy delegáljon egy tagot az Európai Baloldali Párt Menekültügyi Csoportjába. A Balpárt Berta Tibor elnökségi tagot javasolta a tisztség betöltésére.

Olga Athaniti tolmácsolta az EBP elismerését a menekültek segítésében végzett önkéntes akció kapcsán. Mint említette: A Kalmár Szilárd által sikeresen és jól szerevezett magyarországi és nemzetközi akció a nemzetközi baloldali szervezetek részérről a figyelmen túl elismeréssel is párosul.

Harmadik nap a konferencia résztvevői látogatást tettek a SEM – Segítsünk együtt a Menekülteknek – bázisán, ahol az önkéntesek részvételével ismerkedhettek meg a szervezet munkásságával.

Forrás: Balpárt-információ

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük