Az igazi kérdés

galba

Valóban örömteli, hogy szűk másfél évvel a választások előtt kezd körvonalazódni: ki kivel van, ki kit utál jobban a másiknál, és ki kivel ül le egy asztalhoz tárgyalás végett. Megállapodnak jogról, Alkotmánybíróságról, szólásszabadságról, közmédiákról. Ja, igen és a gazdaságról. Kétségtelenül kiemelkedően fontos kérdések ezek, a választóknak tudniuk kell, hogy a remélhetőleg új kormány mit kíván másként tenni, miért szavazzon rá a hon-és határon túli polgár. Nem vitás, hogy a 3. köztársasághoz nem lehet visszatérni és a Gyurcsány-féle DK-n kívül más nem is szeretné a 2010. előtti állapotokat visszahozni. Muszáj a 4. Köztársaságot fölépítenünk.

Ám az igazi kérdés még nem hangzott el a tárgyalásokon. Pedig készülődik a 2. Éhségmenet, sorra jönnek a hírek éhező gyerekekről és felnőttekről, látjuk a koldusokat nap mint nap utcáinkon. Tehát az igazi kérdés, hogy mi lesz velük? Hogy mi lesz velünk, akik bármely pillanatban ugyanolyan nyomorúságos helyzetbe kerülhetünk mint utcán élő embertársaink.

Mit fog tenni az új pártszövetség kormányon, hogy kenyeret adhasson az éhezőknek, mit fog tenni a hajléktalanság szélén egyensúlyozó középosztállyal? Mit fog tenni az aprópénzen tengődő tanárokkal és orvosokkal? Mit fog tenni a fekete foglakoztatással, mit a szándéka a kis-és középvállalkozásokkal? Akarja-e adóztatni a multikat? Föl kívánja-e számolni az off-shore-t? Meg meri-e adóztatni a milliárdosokat? Rá mer-e csapni saját oligarchiái kezére?

Mi, baloldaliak mindenképpen szeretnénk ezekre választ kapni, enélkül ugyanis sokunk nem lesz hajlandó elmenni szavazni és inkább azt mondjuk, hogy ezek sem, mert ezek ugyanazok.

Várjuk a válaszokat!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük