Az ISZOMM nyitólapja: Szanyi Tibort miniszterelnöknek!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) 2020. július 18-án megtartotta alakuló kongresszusát. Első körben 21 párttag vett részt a kongresszus nem nyilvános részén, majd mintegy hetven fő előtt jelentette be a párt elnöke Huszti Andrea az ISZOMM miniszterelnök-jelöltjét, dr. Szanyi Tibort, aki az első körös, ellenzéki előválasztási küzdelmekben fog részt venni.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a balodali párt legfőbb célja és küldetése, hogy felszámolja a Magyarországot sújtó szociális, morális és környezeti válságot.

Huszti Andrea kiemelte, hogy a párt baloldali alternatívát kínál a magyar választópolgároknak, mindazokkal szövetségben, akik osztják a párt programjának szellemiségét és főbb törekvéseit.

Székely Sándor a párt országgyűlési képviselője, és megválasztott pártigazgatója változatlanul sarokpontoknak tekinti

a 200.000 forint havi nettó minimálbért, a havi 100.000 forintot kitevő (alapvetően kiegészítésekkel elérendő) szociális minimumjövedelmet, amely egyúttal a legkisebb öregségi nyugdíj is, illetve a havi és gyermekenként 37.500 forintra emelendő családi pótlékot, és az ugyanekkora korpótlékot (nyugdíj-kiegészítést), amely minden nyugdíjast megillet.

Szanyi Tibor miniszterelnök-jelölti beszédében elmondta, hogy négy területre összpontosítanak, azaz

  • minden magyar embernek legyen rendes munkája,
  • tisztességes jövedelme, és
  • akadálytalanul hozzájuthasson az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz, valamint
  • ingyenesen részesedhessen magas szintű oktatásban,

melyek forrása az állam és a tőke mohóságának csökkentése, amely során azt kívánják elérni, hogy a dolgozók és a cégtulajdonosok azonos mértékben adózzanak a jövedelmeik után.

A Kongresszus álláspontja szerint a jóllét azonban nem csupán pénzben mérendő, hanem a közélet és a környezet tisztaságában is. Erre a komplex feladatra alkotott a párt választási programot, s ambíciójuk nem kevesebb, mint hogy Magyarország vezető kormánypártjává váljon.

Víziójuk tehát jóval meghaladja a velejéig romlott NER-kormány leváltását.

Magyarország polgáraival új magyar alkotmányt kívánnak létrehozni, s ezzel véget vetnének a rendszerváltás utáni évek ideiglenességeinek, illetve az alkotmányosságot felszámoló alaptörvénynek is.

Ennek érdekében az ISZOMM mind a 106 egyéni választókerületben állít országgyűlési képviselőjelölteket, akik elsődlegesen a 2021-ben esedékes ellenzéki előválasztásokon vállalják a megmérettetést.

Az ISZOMM egyúttal megalkotta a pártoló tag intézményét is, hogy ezzel is szolgálja a párt iránt elkötelezett támogatók minél sokrétűbb bevonását.

A párt előreláthatólag 2020. szeptember 12-én tartja következő, politikai programalkotó kongresszusát, amelyet összeköt a május 1-ről halasztott Munkás Büszkeség Napja rendezvényeivel.

MUON – ISZOMM

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •