Az MSZF a kapuvári húsüzem bezárásáról

kapuvartuntetes2

A Magyar Szociális Fórum csütörtökön elítélte a kapuvári húsüzem bezárását, és 200 dolgozójának elbocsátását. Az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom szolidaritásáról biztosította a dolgozókat és hozzátartozóikat a munkahelyekért, és a megélhetésért folytatott harcukban. Húsipari szakemberekre hivatkozva az MSZF azt írta, hogy a kapuvári húsüzem azért ment tönkre, mert nem bírta a versenyt azokkal a külföldi érdekeltségekkel szemben, amelyek adómentességet, és egyéb anyagi kedvezményeket élveznek Magyarországon. A Magyar Szociális Fórum felhívta a figyelmet a politikai vezetés szavai és tettei között tapasztalható ellentmondásra: miközben kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánították a kapuvári húsüzemet, hagyták, hogy csődbe menjen. Miközben folyamatosan a nemzeti érdekek védelméről esik szó, hagyják, hogy a nemzeti ipart megfojtsa az adózatlanul működő külföldi tőke.

Hol itt az esélyegyenlőség? Hol itt a szabad verseny? Mit tesz az Európai Unió ezért, hogy érvényt szerezzen saját szabályainak Magyarországon? – kérdezi az MSZF.

A kapuvári húsüzem csődje nemzeti iparunk és mezőgazdaságunk leépülésének jelképe – írják. Nem csak húsiparunkat számolta föl a magyar adóparadicsomot élvező idegen tőke, hanem hústermelésünket is elsorvasztotta. Magyarországon ma kb. 3 millió sertést tenyésztenek a korábbi 10 millió helyett. A nemzeti termelés megfojtása kizárólag azoknak áll az érdekében, akik a magyar piacot szabad vadászterületüknek tekintik, és a politika engedékenységével adózatlanul vonják ki idehaza realizált profitjukat.

A magyar nemzeti érdeket – a Magyar Szociális Fórumhoz hasonlóan – azok képviselik, akik a jelenlegi gazdaságpolitika teljes felülvizsgálásával akarják feltartóztatni a magyar termelés leépülését és a társadalom elszegényedését – hangsúlyozza az MSZF közleménye.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük