Az MSZOSZ is nekiment Schmidt Máriának

mszosz

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége megdöbbenéssel szembesült azzal, hogy egy kiemelt intézmény vezetője miként gondolkodik az országot építő, munkájával, adóival, gyarapító, dolgozó magyarokról. Az ország figyelmére számot tartó értelmiségitől elvárható lenne, hogy csak olyan dologról mondjon nyilvánosan véleményt, amelyről alapos ismeretekkel rendelkezik. A kormánypárt és a kormányfő bizalmát, és támogatását is élvező Schmidt Mária azokat a dolgozókat pocskondiázza, nevezi „ellustultnak”, akik Európában a ténylegesen ledolgozott munkaórák számát tekintve a harmadik helyet foglalják el.

Ma Magyarországon az emberek nem engedik, nem is engedhetik meg maguknak az „elkényelmesedést”. Akinek van állandónak mondható munkahelye tűri a kizsákmányolást, és az áldatlan foglalkoztatási körülményeket is, hogy azt megőrizhesse, akinek csak időleges, vagy alkalmi munka jut, az időt, energiát nem kímélve hajtja magát, hogy megélhetést tudjon nyújtani a családjának. Akik pedig nem találnak számukra elfogadható lehetőséget, egyre többen keresnek, és tudásuknál fogva találnak is boldogulást szerte a világban.

Ha mindaz igaz lenne, amit a történész asszony állít nem költöttek volna milliárdokat nemzetközi cégek magyarországi termelő üzemek létrehozására vagy megvásárlására. A befektetések, a munkahelyteremtő beruházások nem a felelősséget nem vállaló, nagyigényű munkavállalók, hanem a kiszámíthatatlan és hitelét vesztő gazdaságpolitika miatt csökkennek, vagy maradnak el.

Visszautasítjuk Schmidt Mária degradáló szavait, és követeljük, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot!

Elvárjuk a kormányzópárt vezetőitől is, hogy határolódjanak el a múzeumigazgató véleményétől!

2012. június 12.

MSZOSZ ügyvivő testülete

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük