Az MSZP-DK paktum felülvizsgálatát kezdeményezik Gyurcsányék alkalmatlansága miatt!

Még meg sem száradt a tinta az MSZP és a DK megállapodásán, máris felvetették, hogy vannak választókerületek, ahol Gyurcsányék képtelenek normális jelöltet állítani.
A fővárosi 6. országgyűlési egyéni választókerület, ami józsefvárosi és ferencvárosi területeket foglal magába, az egyik ilyen hely. Kalmár Szilárd a Balpárt itteni jelöltje facebook oldalán már a kezdetektől bírálta Gyurcsány és Molnár Gyula paktumát, mert úgy látja, hogy a volt miniszterelnök pártja képtelen jó jelöltet állítani ott, ahol ő indul. A jelölt mai posztjában hangsúlyozza, hogy itt Kocsis Máté fog indulni, akit legyőzni csak egy nagyon rámenős kampánnyal és csapattal lehet, de még hivatalosan azt sem tudni, hogy kit terveznek itt indítani. Kalmár nem nevezi meg posztjában, de végig veszi a Demokratikus Koalíció helyi embereit és várhatóan induló jelöltjét és azt fogalmazza meg, hogy az indulni készülő párt politikusainak eszük ágában sincs nyerni. Emiatt felveti, hogy ha az ellenzéki pártoknak tényleg fontos a győzelem, akkor helyben mindenképpen újra kell gondolni a megállapodást és olyan jelöltet indítani, aki komolyan is gondolja Kocsis legyőzését. Jó jelölt esetén még azt is kilátásba helyezi, hogy visszalép javára.
A paktum újragondolása már csak azért is indokolt lehet, mert egyre több választókörzetből hallani, hogy a DK-sok csak területeket foglaltak, de igazából fogalmuk sincs, hogy kit indítsanak vagy olyan embert indítanak, akinek semmiféle helyi beágyazottsága, tapasztalata nincs. Az egyik ilyen hely Szentes, ahol Vadai Ágnest tervezik bedobni, akinek idáig semmi köze a csongrádi városhoz nem volt. Mivel a helyzet több helyen is botrányos a felvetés talán eljut az MSZP vezetőihez is. Már csak azért is, mert a legtöbb érintett helyen a szocialisták mélységesen fel vannak háborodva amiatt, hogy megkérdezésük nélkül került választókerületük Gyurcsányhoz.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük