Az nem lehet, hogy…

kalapacs

Kedves Barátaim!

2008 április 7.-én 2010 május 05.-én illetve 2011 június 30-án blogbejegyzést írtam Polgár Tamásról, alias a közismert szélsőjobbos Tomcatről. Az első beírásom után, büntetőeljárást indított mint magánvádló ellenem. Erről a tárgyalásról szól a második bejegyzés. Majd utána a második bejegyzésem alapján, illetve az első cikkem miatt polgári peres eljárást is indított, ahol kártérítési igénye 900 ezer forint volt velem szemben. Állításaim röviden vele kapcsolatban azok voltak, hogy ő egy antiszemita, rasszista, megélhetési szélsőjobbos uszító. Gondolom nem kell linkek tömegét másolnom ahhoz, hogy mind tudjátok, bizony amit kimondtam róla az teljesen meg is felel a valóságnak.

http://rozsamisi.blogter.hu/259916/tomi … elmenekult

http://rozsamisi.blogter.hu/416497/bunozo_lettem

http://rozsamisi.blogter.hu/472215/tompika_boldog

Azt állítottam, hogy a Hollán Ernő utcai jegyiroda elleni uszítása, pont úgy szerepet játszott a jegyiroda ellen elkövetett molotovkoktélos támadásában, mint ahogy a Jobbik rasszista uszítása a roma gyilkosságokban.

Azt állítottam róla, hogy aki ezt mondja az egy utolsó gazember: „ott rontottuk el ’56-ban, „hogy az ávósokkal együtt nem kötöttük fel a gyerekeiket is, mert tessék, ma ennek isszuk a levét. Ha újra akasztgatunk, nem szabad még egyszer elkövetni ezt a hibát. Nem szép dolog egy ötéves gyerek felakasztva, de nem kell odanézni.” Polgár Tamástól az idézet természetesen.

Azt állítottam róla, hogy egy társával egy liberális rendezvényre berontva, krémessel megdobálta Demszky Gábort és Magyar Bálintot. Erről több újság is beszámolt. A bíróság szerint, ha nem tudom bizonyítani, hogy ő dobott pontosan és nem a társa, akkor nem igaz a hír. De igaz. Ott voltam magam is és saját szememmel láttam!

http://index.hu/belfold/budapest/demszky7863/

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=266326

Elmondtam azt is, hogy egy blogger azt állította, hogy megverte őt Polgár. És erről is van link:

http://www.nol.hu/archivum/archiv-430447

Tagadta. Ő soha ilyet nem tenne. Ezt cáfolja viszont ez a link:

http://www.youtube.com/watch?v=EG1lgDDKDxU

Azt állítottam, ami megjelent rengeteg médiában is, hogy megverte Fekete Pákót. Egy olyan hírt közöltem, ami a média tömegében jelent meg nagy vihart kavarva akkor. És nem a médiát ítélik el ha nem igaz a hír, hanem engem marasztal el a bíróság.

http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2011 … ete-pakot/

Hogy Novák Elődöt- na azt annyira nem tudom sajnálni- szintén megütötte ez az erőszakos alak, arról szintén van ugye felvétel, de azt nem is tagadja, abban az ügyben már ha jól tudom jogerősen el is ítélték.

Azt is állítottam róla, hogy amikor Gyöngyöspatán pattanásig feszültek az idegek és ő ebben a hangulatban Szanyi Tibort azzal tévesztette meg, hogy azt állította lent van a településen a KKK is, akkor ezzel olyan veszélyes cselekedetet hajtott végre, ami akár tragédiába is torkolhatott volna. Hogy órákkal később beismerte, hogy csak ő „viccelődött” az nem csökkenti a bűne súlyát.

A melegfelvonulás megzavarására, dobáló gépet akart csinálni, ami nem sikerült neki, de ha sikerül és használja, ahogy akarta, súlyos sérüléseket okozhatott volna embereknek vele. Ő az, aki bár bebizonyosodott, hogy ajánlószelvényeket hamisított minden következmény nélkül megúszhatta.

Ahogy nincs következménye a zsidók, cigányok, más politikai nézeteket képviselők elleni uszításainak sem. Engem viszont bíróság elé rángatott és a „pártatlan” magyar jogszolgáltatás engem elítélt.

A büntetőügyben bírói megrovást kaptam végül, amit igazságtalannak tartok, mert az igazat mondtam ki ezzel az alakkal szemben ezekben a kérdésekben. A polgári perben nem kaptam meg az értesítést, hogy a tárgyalást egy későbbi időpontról, ha jól emlékszem 12.30 lett volna, átrakták 9.30-ra. Sem én sem az ügyvédem ezen nem tudott akkor ezért részt venni, távollétünkben tartották meg a tárgyalást és a bíró arra hivatkozva, hogy nem adtam elő védekezést, elfogadta a kárigényt, amit 700 ezer forintban állapított meg a káromra. Én az eredeti időpontra bementem a bíróságra, de ezt sem vette figyelembe most a másodfok.

Ma volt a másodfokú tárgyalás, ahol jogi képviselőm, Dr. Desics Péter képviselt engem és a másodfok helyben hagyta az első fok ítéletét. Ez azt jelenti, hogy a bírósági végzés kézhezvételétől számított 15 napon belül meg kell fizetnem Polgár Tamásnak 700 ezer forintot. És van még egy másik azonos tárgyban indított pere velem szemben, ahol 500 ezret követelne.

Nincs pénzem. Négy gyerek eltartásáról kell gondoskodnom, miközben munkahelyemről is azért akarnak éppen kirúgni, mert ellenzéki vagyok és a jogállam, demokrácia mellett állok ki vállaltan. Nem tudok fizetni. És úgy gondolom, nem is érdemeltem meg, hogy ilyenre büntessen az állam, a Magyar Köztársaság- igen akkor is Magyar Köztársaság,- hiszen amit tettem, azt demokrata elkötelezettségből tettem, a Köztársaság értékei mellett kiállva, és egyértelműen hitet téve ezzel a származásuk, politikai nézeteik, szexuális nézeteik miatt jogtalanul megtámadottak mellett. Azt tettem, ami szerintem egy demokratának nem lehetősége, hanem kötelessége, szóltam, amikor a hallgatás is cinkosság lett volna. Nem bántam meg, hogy kiálltam az igazság mellett és a hungarista arcába vágtam, hogy: ELÉG VOLT!

De most mi lesz velem? Jön a végrehajtó és elviszi mindenem? Segítségre van szükségem. Nagyon nagy szükségem van most arra, hogy a demokraták mellém álljanak és kihúzzanak abból a bajból, amiből magamtól nem tudok kikeveredni. Én nem akarok magam számára pénzt gyűjteni. Mert amikor az ember létrehoz egy bankszámlát, hogy aki tud segítsen, fogjunk össze, védjetek meg engem, annak rossz érzete lehet. És ebben az ügyben semmi hasonlót nem akarnék felvállalni. Nem tudom van e rá lehetőség, hogy a demokratikus erők pártjai most ebben az ügyben mellém álljanak. Nem tudom van e olyan forma, amiben segíteni tudnának abban, hogy a nem igazságos, de a bíróság által megállapított összeget valamilyen gyűjtés formájában ki lehessen fizetni helyettem. Nem nekem, hanem az igazságnak és az ügynek is segítve. Mellém állnak e ebben olyanok, akikkel sok esetben politikai vitában álltam, vagy nem foglalkoznak vele mi történik majd velem ezután. Számíthat e az a közösség, a demokrata tábor segítségére és védelmére, aki a saját eszközeivel, törvényes utat igyekezve betartani megpróbál az ordas eszmék és sakálok ellen felszólalni? Mit lehet ebben a szörnyű helyzetben tenni?

Nekem a kérés nagy szégyen. De bajban vagyok, és ebben a helyzetben segítségre szorulok. És nagyon gyorsan kell valami megoldás a bajra, vagy nekem annyi. Ki tudtok valamit találni a megoldásra?

És tényleg nem szívesen mennék abba bele, hogy nyitnom kelljen egy számlát és megkérni az ismerősöket, az antifasiszta közösséget, hogy küldjön mindenki rá annyit segítség formájában, amennyit megengedhet magának. A végszükség persze rávihet erre, de nem ez a megoldás szerintem. Meg nagyon el akarnám kerülni, hogy ebből a befolyó összegből akár egy forint is hozzá érjen az én kezemhez.

Azt szeretném, ha bevállalná egy szervezet, csoport, párt, hogy igenis a rohadt nácik rohadt nácik és ezt a pofájukba is kell mondani és akit ezért kár ér, mert megteszi, mellé mind oda állunk együtt, mert egy mindenkiért és mindenki egyért. Ha bevállalja, ő gyűjt erre a célra vagy adományoz / mi ez mondjuk egy MSZP-nek! / és akár egy biztos alapot is létrehoz erre, hogy hasonló esetekben ott legyen a segítség felépített lehetősége azoknak, akik az igazság kimondásáért bajba kerültek. És ebből politikát kell csinálni szerintem.

Most nagyon fontos lenne a média is, hogy ráharapjon az ügyre. Mert az is erő és védelem. Hogy kijöjjön az emberek felé, hogy a jogszolgáltatás milyen tisztességtelen. Hogy itt a cigányokat, zsidókat, melegeket, a szélsőjobb nyugodtan mocskolhatja, emberi méltóságukban megalázhatja őket, ellenük támadásokat intézhet és nincs az egésznek semmi következménye. Ezzel szemben, ha valaki azt mondja ez vállalhatatlan és akik ilyet tesznek gazemberek, azt meghurcolják és tönkre tehetik.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük