Az Orbán-kormány hadjáratot akar indítani a neki nem tetsző újságírók ellen is

Mindenki ellen, aki leleplezi a kormánypárti politikusok visszaéléseit.Ősszel újra szintet ugrik a kormányzati kommunikáció, Soros György és Simicska Lajos után a Fidesznek nem tetsző újságírókat vesznek célkeresztbe – írja forrásaira hivatkozva a Magyar Nemzet A lap forrásai azt nem árulták el, ez hogyan fog kinézni, csak annyit mondtak, a cél az, hogy aláássák a Fidesz belső viszonyait firtató, a gazdasági hátország üzleteit feltáró újságírók tekintélyét.

A kampányt előrevetítette Orbán Viktor miniszterelnök is, aki a szombati tusnádfürdői beszédében egyrészt nemzeti tulajdonba veendő stratégiai ágazatnak nevezte a médiát, másrészt azt mondta, a Fidesznek jövőre már nem is az ellenzék, hanem a Soros-maffiahálózat és a brüsszeli bürokraták ellen kell állnia a sarat, és az általuk működtetett médiával kell megküzdenie a következő kilenc hónapban.

Ami a stratégia ágazatokat illeti, az Orbán-kormány gőzerővel építi a saját médiabirodalmát, amihez az utat az Origo és a Figyelő megszerzésével, a vezető politikai napilap, a Népszabadság nyilvánvalóan politikai okokból történő bezárásával kövezett ki a Simicska és Orbán közötti szakítás, a 2015. február 6-i hírhedt G-nap után. Ennek a birodalomnak a része az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő TV2, a 888.hu, a Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóhoz köthető Ripost és a Magyar Idők is, amelynek a szerkesztőségét nagyrészt a Simicska-tulajdonban lévő Magyar Nemzettől  távozó újságírók alkotják. Bár a Fidesz 2014–2015-ig kereste a kapcsolatot a vele kevésbé szimpatizáló média képviselőivel – Lázár János és Rogán Antal rendszeresen tartott háttérbeszélgetéseket, Orbán pedig 2015. január 19-én a főszerkesztőkkel ült asztalhoz –, ez már nem jellemző, karaktergyilkossági kísérletre viszont azóta már volt példa. Az egyik esetben Gergely Zsófiát, a hvg.hu újságíróját támadta meg a Magyar Idők és TV2, de célkeresztbe került Spirk József, az Index és a Népszabadság volt, a 24.hu jelenlegi munkatársa is.

 

 

 

 

 

Forrás: http://168ora.hu/az-orban-kormany-hadjaratot-akar-inditani-neki-nem-tetszo-ujsagirok-ellen/

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük