Székely Sándor: az Országgyűlés állítsa vissza a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdíját!

Tóth Ádám, a BAZ megyei 6. számú választókerület független országgyűlési képviselőjelöltje Székely Sándor független országgyűlési képviselővel együtt országgyűlési határozati javaslatot dolgozott ki, hogy a törvényalkotó testület rendezhesse a rendvédelmi dolgozók fizetését, nyugdíját és életpályamodelljét – közölte az Igen Szolidaritás a honlapján.

A héten Székely Sándor által benyújtandó határozati javaslat rehabilitációt kínál az életjáradékos rendvédelmiseknek, visszaépíti a korkedvezményes nyugdíjrendszert, továbbá megemeli a köztisztviselői illetményalapot, és tényleges kiszámítható életpályamodellt is tartalmaz.

Innen letölthető a határozati javaslat.

Székely a Munkások Újságának elmondta, hogy a Szolidaritás Mozgalom a rendvédelmi dolgozók közösségéből alakult ki, ezt a hagyományunkat büszkén vállaljuk ma is! Tóth Ádámmal, aki maga is rendvédelemben dolgozott, határozati javaslatot adunk be, hogy rendezzük végre a béreket és a nyugdíjazás kérdését.

Emlékezetes, 2011-ben a Fidesz-KDNP súlyosan megkárosította a rendvédelmi dolgozókat, ráadásul visszamenőleges törvényhozással. Az akkori tiltakozások nem jártak sikerrel, így a rendvédelmi dolgozók ma nem nyugdíjat, hanem csak járandóságot kapnak, ami brutálisan sérti a komoly és felelősségteljes dolgozók önérzetét, továbbá bármikor elvehető.

Ezen felül, a rendőrök, a katonák, a tűzoltók, a büntetés-végrehajtásban dolgozók százezrei feladatuk fontosságához, nehézségéhez képest megalázóan keveset keresnek. Ezért nem meglepő, hogy folyamatosan csökken az állomány létszáma, s lassan nem lesz kivel fenntartani a törvényes rendet az országban.

A Szolidaritás a rendvédelmi dolgozók közösségéből alakult mozgalom volt. Ezt a hagyományunkat büszkén vállaljuk ma is!…

Zveřejnil(a) Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője dne Pátek 25. září 2020

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Székely Sándor: az Országgyűlés állítsa vissza a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdíját!”

Comments are closed.