Az őszi „emberkísérlet” felelőse

Ez is megvolt, kipróbáltuk. Tavasszal sokan azt gondolták, feleslegesek voltak a szigorú intézkedések, hiszen lám, nem is volt veszélyes a járvány. Megelőzési paradoxon – a sikeres védekezés eredményeképp elmaradó tragédia miatt utólag feleslegesnek tűnik a védekezés.

Ezt az elképzelést néhány hangadó meglehetősen népszerűvé tette nyáron.

Ők azt gondolták, hogy a szigorú intézkedések okozták a gazdasági károkat, nem a járvány.

A tavaszi kétkedők megnyugodhatnak, az őszi “emberkísérlet” eldöntötte ezt a kérdést. Kiderült, hogy egy gyógyíthatatlan, potenciálisan halálos fertőző betegség ellen – az oltás megérkezéséig – egyetlen védekezés létezik: ha minél kevesebben találkoznak a fertőzöttekkel. És mivel a fertőzöttek sokszor nem felismerhetők, sajnos csak az általános távolságtartás segít.

Az őszi több hónapos késedelem nem csökkenti a gazdasági károkat, mivel végül így is-úgy is be kell vezetni a szigorú lezárásokat. Csak éppen sokkal rosszabb kiinduló helyzettel, elszabadult fertőzéssel, sok haláleset után tették meg ugyanazt, amit szeptemberben meg lehetett volna tenni.

A megfelelő oltás érkezéséig sajnos továbbra is a zárások és nyitások váltakozására kell készülni (amint ez már tavasszal is tudható volt).

Legközelebb érdemes időben bevezetni a valós intézkedéseket, a halogatás senkin nem segít.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •