Az Úr irgalmazzon a gyerekeinknek az iskolaőrség bevezetésével! Ne jöjjön el a te országod és ne legyen meg a te akaratod!

A Magyar Közlönyben július 16-án megjelent, az iskolaőrökre vonatkozó szabályozás lenyomata annak a társadalomnak, amelyben élünk, a beteg, álszent rezsimnek. Feketén-fehéren az arcunkba tolja és szentesíti a gyerekek elleni erőszakot, a szegregációt, a megfélemlítést, azt, hogy uralni akar és nem szolgálni. Mindezt keresztény, bigott, álszentség papírjába csomagolva, hogy elhitesse az emberekkel így kell jót tenni!

Mint ismeretes, a Parlament július elején fogadta el azt a törvényt, ami lehetővé teszi ennek az újfajta rendvédelmi szervnek, az iskolaőrségnek a bevezetését. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a törvény parlamenti elfogadása után ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az iskolai erőszak terén az ország északkeleti régiója magasabban reprezentált, mint a többi. Az államtitkár továbbá kiemelte, hogy egyházi és magániskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök.

Fordítsuk le: cigánygyerekek vagy a mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik ellen, állami iskolákban vezetik be, mert a keresztényi szeretet és jó neveltség csak az államtitkár által említett térségből és iskolákból hiányzik.

De milyen jogai lesznek az iskolaőrnek? A Közlönyben megjelent törvény szerint az iskolaőrnek joga lesz: a veszélyesnek ítélt diákot leállítani, igazoltatni, ha olyanná válik a helyzet, rendőröket hívni a diákra, elvenni az érintett diáktól azokat a „bizonyítékként felhasználható” tárgyakat, amikkel elköveti a cselekményt, testi kényszert alkalmazhat a diákon, rendőrbotot és „vegyi szert”, feltehetően gázspray-t is használhat ellene illetve bilincset tehet a diákra.

A törvény úgy fogalmaz továbbá, hogy ” Tilos a bilincs olyan módon való használata, amely indokolatlanul fájdalmat, sérülést okoz, vagy jellegénél fogva megalázó”. Vajon az egész bilincselés, kényszerítés, gumibotozás, és vegyi fegyver használata nem megalázó? Nem okoz a diáknak sérülést, fájdalmat? A vegyi fegyver a rendőrök által is használt gázspray.

Biztos vannak olyan olvasóink, akik ha máshol nem akció filmekben látták milyen az, amikor valakit lefújnak gázsprayvel. A szemet, a torkot és az orrot is égeti, ha belélegzik. Az orr és a torok megduzzad, ezáltal nehezebb lesz a légzés. Ez normális esetben is komoly problémát jelenthet, de ha gyerek asztmás, akkor még inkább. Irritálja a bőrt kémiai égések, hólyagosodás és sebek alakulhatnak ki. A gumibot használatáról pedig nem is beszélve.

A törvény úgy fogalmaz, hogy az iskolaőr a munkáját az oktatási intézmény területén végezheti. A falak között, a falak védettségében. Miközben bent a félelem fog uralkodni a gyerekek körében, kint az elit el sem tudja képzelni milyen lelki sérülésekkel fognak felnőni generációk, hogy iskolába járni félve kell menni, mert a büntetéssel fogják a gyerekek azonosítani az intézményt. És a pedagógusok? Gumibot és bilincs helyett a pedagógia szakszolgálatokat, a pszichológusokat, a kellett volna újraszervezni és megerősíteni. És még egy fontos dolgot kellett volna tenni, munkát, megbecsülést adni az ország északkeleti régiójának.

„A bolygón minden egyes elnyomó rezsimnek az az alappillére, hogy ki uralja a nőket és a gyermekeket.” – írta Margaret Atwood a Szolgálólány meséjében. És valóban a gyerekek uralása az iskolaőrség bevezetésével elkezdődött. A kérdés már csak az, kik lesznek azok, akik e „nemes” feladatot elvállalják?

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •