Azt kell mondani: elég volt!

kitakaras

 

Az MTV székházánál szombat óta éhségsztrájkol Nagy Navarro Balázs, a Híradó munkatársa. Amiatt tiltakozik, mert a Lomnici-ügyben szerinte nem a valódi felelősöket találták meg.

Mint arról az ellenzéki sajtó és média beszámolt, a Magyar Televízió híradójában a Legfelsőbb Bíróság elnökét, aki hosszú évek elvtelen lojalitása, szélsőjobbra húzó bírósági döntések eltűrése után szembekerült a jobboldali országvezetéssel, egyszerűen kicenzúrázták egy riport hátteréből.

Nagy Navarro Balázs azt mondja: addig sztrájkolnak, amíg az MTI Hírcentrum és az MTVA szakmai vezetőit felelősségre nem vonják a „kitakarás” miatt.

“Ez most egy olyan pillanat, amikor el kell felejteni a félelmeket, az egzisztenciális, mindenkit érintő gondokat és azt kell mondani: elég volt. El kell mondani, mi történik, hiszen a Lomnici- és a Cohn Bendit-eset csak a jéghegy csúcsa. Rengeteg hasonló esetről tudnának a kollégák beszámolni nap mint nap” – közölte az ATV tudósítójával az éhségsztrájkoló, aki a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke.

Az elvtelen és szakmailag tűrhetetlen, az önkéntes cenzúrát és belső félelmet mindennél jobban bizonyító esetet még a fideszes Deutsch Tamás is elítélte, szorgalmazva a felelősök azonnali kirúgását. A politikus véleményét nem ismertették az MTV Híradójának főkiadásában, sőt az éhségsztrájkról sem számoltak be. A szombati Híradóban több műsorkészítő tiltakozásképp nem járult hozzá, hogy neve megjelenjék az alkotók között. Két összeállításnál a vágó, a vezető politikai anyagnál pedig egyetlen alkotó neve sem jelent meg a képernyőn.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük