Azt sem tudja, hogy hol járt! Orbán haverja magyarázkodik!

nagyandor

Mint arról a Munkások Újsága elsőként hírt adott, a Kínai Kommunista Párt meghívására Fidesz delegáció tartózkodott a távol-keleti országban, melyet Nagy Andor, Orbán bizalmasa vezetett. Sajnos a Fidesz nem reagált megkeresésünkre, de az atv.hu-nak Nagy Andor elmondta, hogy valóban ott voltak és valóban a kommunisták hívták őket, mint Fidesz politikusokat. Lányos zavarában még azt is elismerte, hogy már régóta épített, szoros kapcsolatról van szó, melyet évekkel ezelőtt még maga Orbán szorgalmazott a pártok között.

Nincs is ezzel semmi baj, mi magunk is keressük a kapcsolatot keleti barátainkkal, de Moszkvában már a Jobbik tanyázik egy ideje, Pekingben meg ezek szerint a Fidesz vert tanyát, nekünk már helyet sem hagynak a valódi balosoknak ezek a bősz antikommunisták. Nehéz megérteni ezeket a pártokat, amelyek szovjet emlékműveket akarnak elbontani, halott katonák csontjait földből kiforgatni vagy a kommunista múltat akarják végképp eltörölni, miközben nem győzik ápolni a kapcsolatokat a világ egyetlen kommunista országának kommunista pártjával.

Az ügy pikáns részlete pedig az, hogy a Kínában nyaraló Fideszesek nem sokat tanultak meg odakint. Ha kicsit is figyeltek volna a minden bizonnyal alapos előadásokra, akkor nem beszélnének butaságokat. Kínáról valamennyi politikus, így Nagy Andor is úgy beszélt, mint egypártrendszerű országról. Az igazság azonban az, hogy Kínában soha nem volt sem formális, sem informális egypártrendszer. 1945 előtt a kommunisták több párttal együttműködve küzdöttek saját Horthyjukkal, Csang Kaj-sekkel és a japán megszállókkal. A kommunistákkal közös győzelmük után ezek pártok megmaradtak, minden szinten lehetőségük van a politikai tevékenységre, az ország ügyeibe való beleszólásra.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük