Bajnai és a Fideszes üzletfelek

bajorb

Állítólag nem vette észre…de azt azért csak
észrevette, hogy kikkel üzletel(t)?

Sokan szeretnék Bajnai Gordont a Fidesz kérlelhetetlen ellenfeleként látni, vagy legalább is egy hiteles ellenzéki arcnak a balliberális oldalon. Ezt Bajnai már a bemutatkozó október 23.-i beszédében is megcáfolta azzal, hogy a politkai közép és a jobboldali szavazók felé nyitás fontosságát hangsúlyozta. (Ne feledjük: a Gyurcsány-féle DK-nak is ez az alap hitvallása). Ám Bajnai az elmúlt évtizedben is szívbaj nélkül üzletelt a legmagasbb szinten a Fidesszel és politikusaikkal. A vállaltan Fideszhez kötethető Inforádió 2000-es indulását követően 2001-ben a Wallis által tulajdonolt Kóka János (!) által vezetett cég tolt bele 250 (!) millió forintot az internetes megjelenésbe.

Ám e jövedelmező biznisz (Fellegi-érdekeltség) után az azóta a volt OTP alelnök Spéder Zoltán tulajdonában lévő index.hu-t is röpke 170 millióval segítette ki Bajnai Wallisa.

Ahogy az index.hu egyik alapítója írja blogjában Bajnairól “partnerünket elsősorban és hagyományosan a baloldalhoz kötötték, kapcsolati hálója alapján – az valahogy kevésbé ment át a köztudatba, hogy az első Orbán-kormány alatt komoly kapcsolatokat építettek ki a térfél jobboldala irányába is.”

Ezekkel a megállapításokkal is legyünk tisztában, amikor az “Együtt 2014-et” kívánnánk támogatni. És hogy ne csak a múltban vájkáljunk idézzünk egy kétnapos MTI hírt: “Bajnai elkerülte, hogy a jelenlegi kormányt bíráló felvetésekre reagálva – az elemző fejtegetéseken túlmenően – konkrét kritikát fejtsen ki a magyarországi politikai irányvonallal kapcsolatban.”

Biztos őt akarjátok újra kormányfőnek???

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük