Balogh Lajos emlékére Közösségi teret akar létrehozni az ISZOMM 8. kerületi ügyvivője, Rácz Szilárd

Rácz Szilárd az ISZOMM 8. kerületi ügyvivője kezdeményezi, hogy létesüljön a 8. kerületben egy közösségi tér, amely helyet ad népfőiskolának, zenének, sportnak, szórakozásnak, tanulásnak és a 8. kerületi civil közösségek építésének, sőt, a gasztronómiának is  – írja a párt közleményében.

Rácz Szilárd már az önkormányzati kampány alatt segítette Balogh Lajost, majd sikeres megválasztása után vetődött fel az ötlet hogy nyitni kellene egy magyar-cigány éttermet a VIII. kerületben. Paci azonnal magáévá tette ezt, és az ötletelésből hamar egy közösségi tér gondolata kezdett körvonalazódni.

Mielőtt azonban a nagy tervek elindulhattak volna, akár csak a pontos kitalálás felé, Paci elkapta a számára végzetes vírust, és 2020. november 2-án meghalt.

A tragédia után Rácz Szilárd úgy döntött, hogy amit barátjával közösen kitalált, azt tűzön-vízen át meg fogja valósítani. Most már nem csak a 8. kerületi emberek miatt, hanem Balogh Lajos „Paci” emlékére is, aki bár fiatal volt, mégis példát mutatott felelősségvállalásával, az emberekhez való hozzáállásával.

Kállai Szilvia, az ISZOMM alelnöke elmondta: “Rácz Szilárd kezdeményezésével a párt meg fogja keresni Pikó András polgármestert és a 8. kerületi önkormányzatot, továbbá az érdekelt civil szervezeteket. A kezdeményezéshez várjuk magánszemélyek, alapítványok támogatását, csatlakozását.”

Fotó: Balogh Lajos (jozsefvaros.hu)

  •  
  •  
  •  
  •