Baloldali értékek mentén szerveződő társadalmi szolidaritást!

Írta mai blogjában Székely Sándor független országgyűlési képviselő. a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke.

A poszt hosszan sorolja az elmúlt években tapasztalható MSZP-s bénázásokat, és felvázolja azt a két utat, ami szerinte most a baloldal előtt áll:

Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy az önkormányzati választások után, a magyar baloldali mezőt – mintegy 1,5-2 millió embert – ki hódítja meg.
A magát szociáldemokratának beállító Gyurcsány–Dobrev milliárdos család által vezetett Demokratikus Koalíció, mely saját bevallásuk szerint is valójában liberális–konzervatív elnökséggel rendelkezik, vagy egy megújuló (vagy akár nevet is váltó) MSZP. Olyan, ami valódi baloldali értékek mentén szerveződik, a társadalmi szolidaritást tartja szem előtt, mely egyaránt kapcsolatot tart fent a szakszervezetekkel, az átlag polgárokkal, valamint a fiatal (vagy már nem is olyan fiatal), baloldali értelmiséggel is.

Én – legnagyobb tisztelttel miniszterelnök úr és valóban szimpatikus feleségével szemben – inkább a második verzióra szavazok. Ahhoz viszont minden épkézláb emberre, politikusra szükségünk lesz. Akár MSZP-s politikus, akár civil szervezeti aktivista, akár hajléktalan mentő, gender szakos egyetemi diák vagy tanár. Még a jelenleg külföldön tartózkodó Tóbiás Józsefre is. A valódi baloldal felépítése nélkülük nem fog menni, és az MSZP jelenlegi vezetőinek, megmondóembereinek ezt tudniuk kellene.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük