Bayer a szomorú bohóc

bayerbohoc

Na mármost Zsolt bátyám, ha szabad ilyen fideszes szervilizmussal megszólítanom téged, hiszen látom én, van bennünk azért valami közös, ha más nem, morfológiailag, jé, máshogy tényleg nem…, mindegy is!

Szóval azt írod bátran mentegetőző kis glosszádban, Zsolt bátyám, hogy “…ma Magyarországon egy szülő, ha egyáltalán el meri engedni tizenéves gyermekét valami szórakozóhelyre, akkor azért a lelkére köti: ha bemegy egy cigány, légy résen! Ha egynél több megy be, azonnal menekülj!”

Az igazat megvallva, ismerek néhány Magyarországon élő szülőt, magam is az volnék. Féltem is egy-két dologtól a gyereket, razziázó rendőröktől féltem például, bkv-ellenőröktől, sőt, Hoffmann Rózsa ámokfutásától is, az etika- és hittanoktatástól és a minden probléma sötét, nedves sarkaiban penészként kivirító egyházaktól, a rengeteg felesleges tanulnivalótól is, meg attól, hogy egy csomó fontos dolgot nem fog megtanulni, és féltem még a “nemzeti radikálisoktól” is, és attól, hogy ugyan mi lesz vele, ha már nem tizenéves gyerek lesz, és nem tud elmenekülni ebből a disznóól-lágerből, amit te, Zsolt bátyám, meg a “pártod” (milyen jó neked, mindig van egy pártod, hol ez, hol az, de mindig, bizony!) iderittyentettetek nekünk. Tőled, kedves Zsolt bátyám, nem féltem: annyira biztos nem hülye a gyerek, hogy egyáltalán észrevegyen téged. Ha pedig észrevesz, akkor legfeljebb émelyegve elfordul, van ilyen természetes immunrendszere ellened. És – mert ugye, végtelenül buta vagyok – nem féltem “a” cigányoktól sem, meg a strigáktól sem, akik (amint azt tudjuk), nem léteznek. Mert tulajdonképpen, kedves Zsolt bátyám, te sem igazán létezel. Csak mediátora vagy annak a szarnak, amit beszélsz (ami beszélődik belőled), és amit azután mosakodásképpen újra és újra szétkensz magadon. Tudom, vannak fekalománok, egy olyan preferencia-minoritás, akik ezt szeretik. De te még igazi fekalomán sem vagy – csak egy szomorú, szánalmas, szarszagú bohóc.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük