Beiktatta a rendvédelmisek nyugdíjáról szóló határozati javaslatot az Országgyűlés

Megjelent az Országgyűlés honlapján a rendvédelmisekkel foglalkozó határozati javaslat, melyet Székely Sándor független országgyűlési képviselő Tóth Ádámmal, a borsodi időközi választás ellenzéki jelöltjével és szakértőkkel dolgozott ki, lapunk is megírta, hogy a törvényalkotó testület végre rendezheti a rendvédelmi dolgozók fizetését, nyugdíját és megalapozhatja életpálya-modelljét.

A rendvédelemben dolgozók, óriási stressznek vannak kitéve, cserébe nem keresnek túl sokat. Ezt enyhítette az a tudat, hogy hamarabb mehetnek nyugdíjba más szakmák képviselőivel szemben. 2011-ben jött a Fidesz és visszamenőleg megváltoztatta a törvényt, járadékossá téve az állomány leszerelő részét. Természetesen az alacsony fizetések maradtak.

A határozati javaslat az Országgyűlés honlapján.

Tóth Ádám – aki maga is rendőr volt – úgy érzi, hogy ideje az élére állni a küzdelemnek. Határozati javaslatuk arra vonatkozik, hogy legyen újra nyugdíja a rendvédelemben dolgozóknak, valamint hogy drasztikusan emelkedjenek a béreik is.

Nem tétlenkedik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi országgyűlési képviselőválasztás független indulója. Kampányában fáradhatatlanul járja a településeket, segít a rászorulókon, plakátot ragaszt, és még arra is volt ideje, hogy az őt támogató Igen Szolidaritás parlamenti képviselőjével közösen, egy határozati javaslatot adjon be a rendvédelmi dolgozók ügyében.

Úgy tűnik, hogy Tóth Ádám komolyan veszi munkáját, hiszen más képviselőknek évekig tart mire lesz egy ilyen javaslata, ő pedig egyelőre még csak jelölt, de máris élére áll egy ilyen fontos társadalmi probléma megoldásának.

Ádám fő ellenfele, annak a Koncz Ferencnek a lánya, aki azon kívül, hogy beépült a Mészáros-Orbán maffia központi cégeibe, más cselekedete nemigen volt az elmúlt években. Az utak borzalmasak, a gyárak elköltöztek, a kocsmák, kultúrházak bezártak.

Csak remélni tudjuk, hogy a Washingtonból időlegesen hazánkba érkezett családtag mandátum nélkül marad, és Tóth Ádám személyében végre olyan ember kerül be az Országgyűlésbe, aki nem a családja gazdagodásával foglakozik, hanem Tokajjal, Halmajjal, Szikszóval, Taktaharkánnyal, és a többi település lakóival.

A Szolidaritás a rendvédelmi dolgozók közösségéből alakult mozgalom volt. Ezt a hagyományunkat büszkén vállaljuk ma is!…

Zveřejnil(a) Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője dne Pátek 25. září 2020

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Beiktatta a rendvédelmisek nyugdíjáról szóló határozati javaslatot az Országgyűlés”

Comments are closed.